Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΦΛΟΡΙΝΤΑ
«Χρόνια αμέλεια» τα ρήγματα στη δεξαμενή τοξικών αποβλήτων

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μιας σοβαρής περιβαλλοντικής καταστροφής
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μιας σοβαρής περιβαλλοντικής καταστροφής
Σημάδια δεύτερου πιθανού ρήγματος στην τεράστια δεξαμενή τοξικών αποβλήτων και λυμάτων στη Φλόριντα εντόπισαν χτες οι αρμόδιες αρχές, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Κυριακή.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας, Ρον Ντε Σάντις, σε δηλώσεις του προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες μπροστά στην απειλή πιθανής περιβαλλοντικής καταστροφής, λέγοντας πως το πρόβλημα είναι χρόνιο και πως είναι άθροισμα αμέλειας πολλών ετών. Υπεύθυνη βέβαια και για αυτήν τη «χρόνια αμέλεια» είναι η πολιτική που πάνω απ' όλα βάζει τα κέρδη του κεφαλαίου και αντιμετωπίζει ως «κόστος» για το ίδιο και το κράτος του τα μέτρα προστασίας του λαού.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η άντληση υγρών τοξικών αποβλήτων 132 εκατομμυρίων λίτρων από την τεράστια δεξαμενή μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή κινδύνου ρύπανσης της ευρύτερης χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής.

Η συγκεκριμένη δεξαμενή δημιουργήθηκε σε ένα παλιό ορυχείο αλατιού, προκειμένου να συγκεντρωθεί το μολυσμένο νερό που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή φωσφορικού άλατος στο εργοστάσιο λιπασμάτων «Πάινι Πόιντ». Η πλαστική επένδυση της δεξαμενής, που περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα τελμάτων - νερού που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του φωσφορικού άλατος, νερού από αντλήσεις και βρόχινου νερού - παρουσίασε διαρροή πριν από αρκετές μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ