Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
Επικοινωνία Δένδια με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ

Στο φόντο της κλιμάκωσης της κόντρας ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας για την Ανατολική Ουκρανία, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, είχε την Παρασκευή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμ. Κουλέμπα.

Επισήμως συζήτησαν την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις διμερείς σχέσεις, ο δε Ελληνας υπουργός επεσήμανε «τη σημασία ευθυγράμμισης χωρών που προσβλέπουν σε ένταξη στην ΕΕ με ευρωπαϊκές αποφάσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής». Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι η επισήμανση αφορά τη στενή σχέση του Κιέβου με την Αγκυρα. Είναι γνωστό βέβαια ότι η σχέση αυτή προκύπτει από την ενίσχυση της οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας των δύο πλευρών όλο το προηγούμενο διάστημα, την οποία προωθεί συστηματικά η κυβέρνηση Ερντογάν, επιχειρώντας να ενισχύσει τη θέση της τουρκικής αστικής τάξης στους εντεινόμενους ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο Ουκρανός ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Ν. Δένδια για την κατάσταση στην περιοχή. Ο Κουλέμπα έχει σειρά επαφών με υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ επιδιώκει να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα 19/4, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνεται και η κατάσταση στην Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ