Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Οι νεκροί μας - τα κέρδη τους, βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!»

Ρεπορτάζ από τη σύσκεψη για την οργάνωση της μάχης μπροστά στην Πρωτομαγιά και ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα

Συναγερμό απεργιακού ξεσηκωμού σημαίνουν σωματεία και συνδικάτα της Αθήνας, με την πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, με θέμα την οργάνωση του ταξικού εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς και της πάλης ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της 10ωρης δουλειάς και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Συνδικαλιστές από όλους τους κλάδους μετέφεραν στη σύσκεψη την οργή των εργαζομένων για την πραγματικότητα που ζουν στους χώρους δουλειάς, αλλά και την αποφασιστικότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων να μετατρέψουν τις επόμενες βδομάδες σε μέρες σκληρής αναμέτρησης με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο κλιμακώνεται η δραστηριότητα για την οργάνωση της πάλης: Συσκέψεις, εκδηλώσεις των σωματείων, εξορμήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες είναι στην ημερήσια διάταξη, με τους συνδικαλιστές να διαμηνύουν: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Οι ανατροπές του αιώνα, η 10ωρη δουλειά 135 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου από την εργατική τάξη δεν θα περάσουν».

«Οι νεκροί μας - τα κέρδη τους, βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής»: Με το σύνθημα αυτό θα δοθεί η μάχη της φετινής Πρωτομαγιάς, με τη σύσκεψη να προτείνει την Πέμπτη 6 Μάη ως μέρα απεργίας (επειδή η 1η Μάη φέτος συμπίπτει με το Μ. Σάββατο). Το σύνθημα αυτό συμπυκνώνει τη βαρβαρότητα που ζουν εδώ κι ένα χρόνο η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου, πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της εμπορευματοποίησης της Υγείας και μετρώντας χιλιάδες θύματα - αποτέλεσμα των «πρωτοκόλλων» της εργοδοσίας που μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε εστίες της πανδημίας.

Από τις ομιλίες των συνδικαλιστών στη σύσκεψη αναδείχθηκε η στόχευση της νέας αντεργατικής επίθεσης, μεταφέρθηκε πείρα από την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, από την αντιπαράθεση με την εργοδοσία. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα εκτενή αποσπάσματα από την εισηγητική ομιλία και τις παρεμβάσεις για βασικά σημεία του κατάπτυστου νομοσχεδίου, όπως και για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς.

Σύσκεψη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής και στον Πειραιά, μετά από κάλεσμα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής (Παράρτημα Πειραιά), του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό (Παράρτημα Πειραιά).

Επίσης, καλούν σε συσκέψεις: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, το Σάββατο 10/4, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεών του στο Λαύριο. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Κυριακή 11/4, στις 6.30 μ.μ., στο θεατράκι (Σκάλα). Η Συντονιστική Επιτροπή για την Υγεία στη Θήβα, την Κυριακή 11/4 στις 11 π.μ. στο ανοιχτό θέατρο Μοσχοποδίου. Το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Κυριακή 11/4, στις 11 π.μ., στα γραφεία του στο Βαθύ. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας τη Δευτέρα 12/4, στις 6 μ.μ., έξω από τα γραφεία του. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, τη Δευτέρα 12/4, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τρίτη 13/4, στις 6.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του 1ου Λυκείου. Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα νομού Μεσσηνίας, την Τετάρτη 14/4, στις 7 μ.μ., στον αίθριο χώρο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ