Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Προχωράει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για υπερδομή εγκλωβισμού των ξεριζωμένων

Υπέρ της κατασκευής της νέας υπερδομής, όπου θα κρατούνται οι ξεριζωμένοι των επεμβάσεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης όπου τους έχουν καταδικάσει αστικές κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ψήφισε την περασμένη Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης. Εννέα ώρες, σε δύο μέρες, κράτησε η διαδικασία για τη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών, την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει στη θέση Βάστρια. Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, ολοκληρώθηκε η σχετική συζήτηση, με τη θέση της δημοτικής αρχής υπέρ της δημιουργίας της νέας δομής, χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό, να κερδίζει οριακά με τη διπλή ψήφο του προέδρου του ΔΣ.

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας, έπειτα από διαβούλευση που κράτησε 1,5 ώρα, τέθηκαν δύο διαφορετικές προτάσεις: Η πρόταση 11 δημοτικών συμβούλων που έφεραν το θέμα στο συμβούλιο και ξεκάθαρα έλεγε «όχι» στη νέα δομή στα Βάστρια. Η πρόταση της δημοτικής αρχής, η οποία δεν ανέφερε γεωγραφικό προσδιορισμό, πρότεινε όμως τη δημιουργία κλειστής - ελεγχόμενης δομής με γενικό πληθυσμό όχι πάνω από 3.000 άτομα, μακριά από κατοικημένη περιοχή και τον αστικό ιστό.

Να σταματήσει ο εγκλωβισμός - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες

Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Μυτιλήνης επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Μπορούν όσοι ψήφισαν υπέρ της νέας δομής να καμώνονται πως ακόμα τάχα δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα και πως έχουν κάθε δικαίωμα να επαναφέρουν και να επαναδιαμορφώνουν γενικόλογα ψηφίσματα αντί να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένων ζητημάτων, κανείς όμως δεν τους πιστεύει. Γνωρίζουν και οι ίδιοι πολύ καλά πως έσπευσαν να υπερασπιστούν σε όλους τους τόνους το ψευτοδίλημα της κυβέρνησης: "'Η νέα δομή ή Καρά Τεπές". Εσπευσαν να υπερασπιστούν τη δημιουργία των νέων δομών που έχουν εξαγγελθεί. Γι' αυτό και χαιρετίστηκε από τον αρμόδιο υπουργό αμέσως για "δεύτερη φορά" η εν λόγω "απόφαση" - έγκριση των σχεδίων της κυβέρνησης.

Μπορούν επίσης αν θέλουν να συνεχίσουν να παραβλέπουν, να αποκρύπτουν και να διαστρεβλώνουν τις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που είναι ξεκάθαρες: Να κλείσει το αίσχος του Καρά Τεπέ. Καμιά δομή στα νησιά. Αμεσος απεγκλωβισμός και μεταφορά προσφύγων και μεταναστών με ασφαλείς διαδικασίες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ να μεταφερθούν οι επιτροπές ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας έτσι ώστε να αποφευχθούν τόσο οι ροές όσο και το επικίνδυνο και θανατηφόρο πέρασμα προσφύγων και μεταναστών. Οχι σε νέες φυλακές ανθρώπινων ψυχών, ούτε στη Βάστρια ούτε πουθενά. Δεν συναινούμε στο μόνιμο εγκλωβισμό των ανθρώπων αυτών στα νησιά μας, έναν εγκλωβισμό που έχει τη σφραγίδα της δήθεν αλληλέγγυας Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στεκόμαστε έμπρακτα και πραγματικά αλληλέγγυοι στο δράμα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Θα δώσουμε τον αγώνα μας και όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθεί η πάλη του λαού μας σε αυτήν την κατεύθυνση. Ραντεβού στη Βάστρια λοιπόν και όπου αλλού χρειαστεί, ώστε να πάρουν απάντηση και να αποτραπούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης και της ΕΕ που θέλουν τη μετατροπή του νησιού μας σε απέραντη φυλακή - δεσμοφύλακα της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ