Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πετυχημένη πεζοπορία ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο

Με μεγάλη συμμετοχή, και ιδιαίτερα από τη νεολαία των Πύργων και της γύρω περιοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η πεζοπορία που οργάνωσε το Συντονιστικό Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση, στο Βέρμιο, με κεντρικό σύνθημα, «Φτάνει πια! Οχι άλλες ανεμογεννήτριες! Οχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!».

Θυμίζουμε πως στο Βέρμιο σχεδιάζεται η ταυτόχρονη δημιουργία 5 αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 315 MW, με 70 ανεμογεννήτριες.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Πύργων Εορδαίας, πριν από την πεζοπορία έως το καταφύγιο, στα 1.560 μ. υψόμετρο, εκ μέρους της Συντονιστικής, ο Σταύρος Μωυσιάδης τόνισε μεταξύ άλλων πως η επέλαση της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ανεμογεννητριών συνεχίζεται, καθώς η ακόρεστη δίψα των επιχειρηματικών ομίλων για κέρδος και τα δισεκατομμύρια που στρώνει η ΕΕ στα πόδια τους οδηγούν στην επέκταση της συγκεκριμένης δραστηριότητας που καταστρέφει τους ορεινούς όγκους.

Πρόσθεσε επίσης πως ο υποτιθέμενος παράδεισος της «πράσινης ανάπτυξης» περιλαμβάνει πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, φθηνή εργατική δύναμη, νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά για την αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων και συσκευών, «πράσινους» έμμεσους φόρους και γενικότερη αφαίμαξη του λαού, για να στηρίξει το κράτος τις νέες «πράσινες» επενδύσεις των ομίλων, οι οποίες οδηγούν σε εκτεταμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση περιοχών NATURA, προστατευόμενων περιοχών και των βουνών ολόκληρης της χώρας.

Το αγωνιστικό ραντεβού του Συντονιστικού ανανεώθηκε για την κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του ΑΗΣ και του Ορυχείου Καρδιάς, αύριο, Τετάρτη 14 Απρίλη, στις 6.30 π.μ. στην πύλη της μονάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ