Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τροπολογία για τους μαθητές των εσπερινών Λυκείων

Τροπολογία για τη διατήρηση των ευνοϊκών διατάξεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους μαθητές των εσπερινών Λυκείων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Θυμίζουμε πως με τον πρόσφατο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση προβλέπονται στις πανελλαδικές εξετάσεις κοινά θέματα, κοινή ύλη και ίδιος τρόπος εξαγωγής σε ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, τροποποιώντας τα μέχρι τότε ισχύοντα που προέβλεπαν διαφορετική ύλη, διαφορετικά θέματα και εξετάσεις που σε συνδυασμό με την καθιέρωση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τα ημερήσια και εσπερινά Λύκεια, ουσιαστικά ακυρώνοντας το ποσοστό του 1% και συρρικνώνοντας τις ελπίδες αυτών των νέων για πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με την τροπολογία, που υπογράφουν οι βουλευτές Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Δελής, Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Λαμπρούλης, προτείνεται να προστεθεί στον Ν. 4777/2021 άρθρο ως εξής: «Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που προέρχονται από εσπερινά Λύκεια, εισάγονται σε επιπλέον θέσεις σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) επί του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, σε Τμήματα και σε Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, της ΑΣΠΑΙΤΕ, στις σχολές της ΑΕΝ και των ΑΣΤΕ. Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου καταργείται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ