Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση αύριο και αποχές σε εσπερινά ΕΠΑΛ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων χωρίς μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και το θάνατο, το προηγούμενο διάστημα, δύο μαθητριών των εσπερινών ΕΠΑΛ, που επιβεβαιώνει την εγκληματική κυβερνητική πολιτική της «ατομικής ευθύνης».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν άνοιγμα όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζόμενων μαθητών των εσπερινών Λυκείων και των εκπαιδευτικών, καθώς και των σχολείων Ειδικής Αγωγής. Μαζικά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ στους χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων για τη φετινή χρονιά. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Ενισχυτική διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, αποχή από τα διά ζώσης μαθήματα αποφάσισαν οι μαθητές των 5ου, 6ου και 13ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας ότι η επιστροφή στα σχολεία δεν γίνεται με όρους ασφαλούς λειτουργίας.

Διεκδικούν περισσότερα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός κατά την προσέλευση στη σχολική μονάδα, την ευθύνη των τεστ να την αναλάβει η κυβέρνηση επειδή πρόκειται για μια ιατρική πράξη χωρίς πιστοποίηση έγκρισης ευθύνης, λιγότερους μαθητές ανά τμήμα (15), περισσότερους υπαλλήλους καθαριότητας στα σχολεία, έλεγχο ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους των μαθητών.

Στο πλευρό των μαθητών των εσπερινών Λυκείων βρίσκεται η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή της αναδεικνύει την ανάγκη, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση του αγώνα για την ασφάλεια των σχολείων στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ