Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Απεργία σε χαλυβουργείο της «ArcelorMittal»

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο
Επ' αόριστον απεργία από χτες στο χαλυβουργείο της «ArcelorMittal» στο Ταράντο προκήρυξε η ιταλική Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB), καταγγέλλοντας την έλλειψη συντήρησης που καθιστά επικίνδυνες τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, τις συνεχείς καθυστερήσεις στην πληρωμή των μισθών των συμβασιούχων, το κλίμα τρομοκρατίας, αλλά και την πρόσφατη απόλυση ενός εργαζόμενου που ανέδειξε όλα τα παραπάνω.

Οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους δυνάμεις που συσπειρώνονται στην USB, βρέθηκαν από χτες το πρωί έξω από το εργοστάσιο, ενώ θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους και την εξέλιξη του αγώνα τους.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργατών της «ArcelorMittal» στο Ταράντο και στη συνδικαλιστική οργάνωση USB, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του: «Η "ArcelorMittal" προχώρησε στην απόλυση του εργαζόμενου, αφού αυτός ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ντοκιμαντέρ που έδειχνε τις συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της πόλης από τη λειτουργία της βιομηχανίας. Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της "ArcelorMittal" και της USB για προστασία της υγείας εργαζομένων και κατοίκων. Απαιτούμε την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του Riccardo Cristello».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ