Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Περικυκλωμένο από τα ΜΑΤ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Ψήφισμα από Φοιτητικούς Συλλόγους

Περικυκλωμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκε χτες, μετά τις 3 το μεσημέρι, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από φοιτητές, που νωρίτερα το μεσημέρι είχαν για άλλη μια φορά καταδικάσει τον αυταρχισμό και την καταστολή με το μεγάλο και μαχητικό τους συλλαλητήριο.

Αφού είχε ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο στην Αθήνα, μια ομάδα που δεν έχει σχέση με τους φοιτητικούς συλλόγους κατευθύνθηκε στην Πατησίων προς το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια προς την ΑΣΟΕΕ, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και παρέμειναν για ώρα έχοντας κυκλώσει το πανεπιστήμιο και αποχωρώντας σταδιακά το απόγευμα.

«Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της καταστολής και το οργανωμένο σχέδιο της αστυνομίας για περικύκλωση της ΑΣΟΕΕ, αλλά και του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη από δυνάμεις των ΜΑΤ. Η εικόνα των διμοιριών ΜΑΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ, τη στιγμή που οι φοιτητές δεν έχουν μπει στη σχολή εδώ και ένα χρόνο, αποτυπώνει καθαρά το σχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμιά μας!», δηλώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας σε ψήφισμα που συνυπογράφουν για τα γεγονότα. Και δηλώνουν μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ας το πάρει χαμπάρι: Οσες αφορμές και αν ψάξουν να βρουν, όσο και αν αξιοποιήσουν τη δράση ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με τους Συλλόγους μας, η αστυνομία δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι της στις σχολές μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ