Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με το «καλημέρα» αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία!

Επιβεβαιώνεται ότι το «εργαλείο της αυτοδιάγνωσης» που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να θωρακίσει τα σχολεία χωρίς όλα τα μέτρα

Οπως ήταν αναμενόμενο αφού η κυβέρνηση άνοιξε τα Λύκεια της χώρας χωρίς επιπλέον μέτρα που ζητούν τόσους μήνες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές και πετώντας τους μόνο το μπαλάκι της «αυτοδιάγνωσης», για άλλη μια φορά τα σχολεία μετρούν κρούσματα του ιού που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και τμήματά τους οδηγούνται πάλι σε κλείσιμο. Πρόκειται για περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που τα self tests τους βγαίνουν αρνητικά και πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά εκ των υστέρων προκύπτει ότι προσβλήθηκαν από τον ιό.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει το υπουργείο Παιδείας, 79 σχολεία πανελλαδικά είναι κλειστά, εξολοκλήρου ή τμήματά τους, λόγω κρουσμάτων. Από αυτά, τα 32 είναι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, που λειτουργούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς κι εκεί όμως να έχουν παρθεί ιδιαίτερα μέτρα προστασίας και με τους εκπαιδευτικούς να έχουν επισημάνει πολλές φορές τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις ανάγκες στα σχολεία, στη μεταφορά των μαθητών κ.λπ.

Η πλειοψηφία όμως των κρουσμάτων εντοπίζονται από χτες σε Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), που τις τέσσερις πρώτες μέρες της λειτουργίας τους φτάνουν τα 47 τα σχολεία όπου έκλεισαν τμήματα λόγω κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι χτες το μεσημέρι τα κρούσματα αυτά στα Λύκεια, όπως καταγράφονταν από το υπουργείο Παιδείας, ήταν περίπου 25 και μέσα σε λίγες ώρες μέχρι το απόγευμα διπλασιάστηκαν! Από αυτά, τα 20 περίπου Λύκεια με κλειστά τμήματα είναι στην Αττική, 3 στην Πάτρα, 3 στη Λάρισα, 3 στην Καβάλα και πολλά διάσπαρτα σε άλλες πόλεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πετρούπολη το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε μόλις τη Δευτέρα, σε μαθητή που είχε κάνει το self test και βγήκε αρνητικό, αλλά το μεσημέρι της ίδιας μέρας εμφάνισε συμπτώματα και πήγε και υποβλήθηκε σε rapid test που βγήκε θετικό! Αποδεικνύεται δηλαδή με το «καλημέρα» ότι το «εργαλείο της αυτοδιάγνωσης» που τόσο διαφημίζει η κυβέρνηση, πετώντας το μπαλάκι στην «ατομική ευθύνη», δεν μπορεί να θωρακίσει τα σχολεία από τη διάδοση του ιού, όταν δεν παίρνονται π.χ. μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις, με αξιοποίηση χώρων, προσλήψεις προσωπικού εκπαιδευτικού, καθαριότητας κ.λπ.

«Δεν πρόλαβαν να γυρίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων στον φυσικό τους χώρο, στα σχολεία, και από την πρώτη μέρα εντοπίστηκαν κρούσματα», σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι Τομεακές Οργανώσεις Δυτικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή τα κρούσματα σε σχολεία της Πετρούπολης, του Καματερού και του Ιλίου, που με το άνοιγμα των Λυκείων μάλιστα τη Δευτέρα επισκέφτηκε η υπουργός Παιδείας, σε άλλη μια προσπάθεια να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς! «Απ' ό,τι φαίνεται, άνθρακες ο θησαυρός που παρουσίασε στο σόου που έκανε η υπουργός Παιδείας στην περιοχή για το "ασφαλές" άνοιγμα των σχολείων! Αναμενόμενο, βέβαια, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ άνοιξε τα σχολεία ακριβώς όπως έκλεισαν, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών», σημειώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ζητούν ανάμεσα στα άλλα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, να γίνουν μαζικές προσλήψεις.

  • Στο μεταξύ την ώρα που γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται με τα δίκαια αιτήματά τους για να παρθούν όλα τα μέτρα στα σχολεία, μεγάλης προβολής που οδήγησε μάλιστα και στη σύλληψή της μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έτυχε η περίπτωση μιας γονέα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που προέτρεπε μέσω διαδικτύου μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε υποβάλει και σχετική μήνυση κατά του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, επειδή δεν επέτρεψε την είσοδο του παιδιού της στο σχολείο, χωρίς βεβαίωση self test.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ