Τετάρτη 21 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Παρέμβαση στη διοίκηση της Μονάδας στη Λήμνο όπου έχασε τη ζωή του 23χρονος στρατιώτης

Παρέμβαση στη διοίκηση της στρατιωτικής μονάδας στη Λήμνο όπου πρόσφατα έχασε τη ζωή του στρατιώτης, έκανε η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων, διά του προέδρου της, Αγγελου Βρεττού.

Ο Αγγ. Βρεττός μίλησε με τη διοίκηση του στρατοπέδου, η οποία έδειξε να κατανοεί την ανησυχία και αγωνία της Επιτροπής για το γεγονός και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα που διευκολύνουν τους στρατευμένους και μάλιστα ότι έχει επιληφθεί του θέματος ιατρική ομάδα για τη στήριξη του προσωπικού.

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος και κάθε άλλου σχετικού θέματος που απασχολεί τους στρατευμένους και θα προβαίνει στις ανάλογες και ενδεδειγμένες παρεμβάσεις για την προάσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των στρατευμένων.

Παράλληλα, μετά το θάνατο στρατιώτη σε στρατόπεδο της Λήμνου και την επιστολή στρατιωτών απ' το ίδιο στρατόπεδο, της οποίας το ΚΚΕ έγινε αποδέκτης, ο βουλευτής του Κόμματος και αντισυνταγματάρχης ε. α. Νίκος Παπαναστάσης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στη Διοίκηση του στρατοπέδου στο οποίο υπηρετούσε ο στρατιώτης.

Ο Ν. Παπαναστάσης ζήτησε να ενημερωθεί για τις αιτίες θανάτου του στρατιώτη, τις συνθήκες στις οποίες έγινε, αλλά και τη στήριξη που πρέπει να δοθεί στους στρατιώτες και το προσωπικό της μονάδας. Επεσήμανε τέλος την ανάγκη έκτακτης επιστημονικής και διοικητικής στήριξης των στρατιωτών μετά το τραγικό συμβάν, αλλά και τον ιδιαίτερο χειρισμό περιστατικών που χρήζουν σχετικής προσοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ