Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΗΒΑ
Στο δρόμο της διεκδίκησης για θωράκιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας

Μαζικό το χτεσινό συλλαλητήριο που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων για την Υγεία

Μήνυμα οργής, αγανάκτησης αλλά και διεκδίκησης ως απάντηση στην τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου Θήβας και των δομών ΠΦΥ της περιοχής, έστειλαν οι εργαζόμενοι και ο λαός της ανατολικής Βοιωτίας, με τη μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο που κάλεσε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων Θήβας για την Υγεία.

Η κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο της Συντονιστικής Επιτροπής έγινε από τον Γιώργο Καβάλο, πρόεδρο του Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας, ο οποίος αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις του Νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι ένα χρόνο τώρα δεν έχει γίνει τίποτα για την ενίσχυσή του. Επισήμανε ότι υπάρχει εξοπλισμός για 4 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες δεν λειτουργούν εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, αναδεικνύοντας έτσι τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης.

Το συλλαλητήριο έστειλε και το μήνυμα της διεκδίκησης μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, αφού πρόκειται για μια περιοχή όπου οι εργαζόμενοι στα μεγάλα εργοστάσια και τις άλλες επιχειρήσεις πληρώνουν «βαρύ τίμημα», με δεκάδες κρούσματα και θύματα, αποτέλεσμα των «πρωτοκόλλων» της υπερδιάδοσης του ιού που επιβάλλει η εργοδοσία.

Ο Γ. Καβάλος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση για τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς που προγραμματίζουν συνδικάτα της περιοχής για τις 6 Μάη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία) και επισήμανε: «Ταυτόχρονα απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα σε όλους τους φορείς, όπως το Εργατικό Κέντρο Θήβας, το οποίο σε αυτήν τη φάση ίσως διατηρεί επιφυλάξεις, όμως εμείς συνεχίζουμε να απλώνουμε ειλικρινά το χέρι σε όλους τους συναδέλφους, γιατί οι μάχες είναι μπροστά μας, τώρα είναι η ώρα για μαζική απάντηση μπροστά σε αυτήν την ιστορικής σημασίας εξέλιξη».

Την εξαθλίωση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τη συνεχή απαξίωση και την κοροϊδία των αρμοδίων, την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», που επιδιώκει να διασπάσει τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς, ανέδειξε η Γιώτα Λεμπέση, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, τονίζοντας ότι ο αγώνας είναι ο μοναδικός δρόμος που απομένει για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Την αλληλεγγύη στους συναδέλφους στο Νοσοκομείο Θήβας και τις διεκδικήσεις των σωματείων και των φορέων της περιοχής μετέφερε η Ευαγγελία Κλάδου, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη τη λογική του ανταγωνισμού ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Δημήτρης Θεοδώρου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας, ο Κώστας Καπούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας, ο Βασίλης Κουτουλούλης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της «Μόρνος», και ο Τάσος Αντωνόπουλος, από την ΠΟΕΔΗΝ.

Ο λαός έχει τη δύναμη να διεκδικήσει δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με κριτήριο τις ανάγκες του

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει την κινητοποίηση του λαού της Θήβας και της Βοιωτίας και απαιτεί μαζί του την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας, της Λιβαδειάς και των Κέντρων Υγείας της περιοχής με μόνιμο προσωπικό». Χαρακτήρισε μεγάλες τις ευθύνες της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα χάλια του δημόσιου συστήματος Υγείας και σημείωσε ότι «ο εμβολιασμός, με την εξασφάλιση όλων των ασφαλών εμβολίων, επιβάλλεται να συνδυαστεί με τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας». Κάλεσε το λαό της περιοχής να δυναμώσει αυτόν τον αγώνα και σημείωσε: «Ο λαός έχει τη δύναμη να διεκδικήσει αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα έχει κριτήριο τις δικές του ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις (2021-11-05 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για την Υγεία στη Θήβα (2021-04-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2021-04-10 00:00:00.0)
Τα κέρδη των μονοπωλίων χτίζονται με το αίμα των εργαζομένων (2017-10-06 00:00:00.0)
Τα προεκλογικά εγκαίνια δε λύνουν τα προβλήματα της Υγείας (2003-08-21 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις στη Βοιωτία (1998-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ