Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Βόλος
Βόλος
Την απαίτησή τους για μέτρα προστασίας της υγείας, αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις και σύγχρονα δικαιώματα, την αποφασιστικότητά τους να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη αλλά και τη θέλησή τους για κοινή δράση ώστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφίσει διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, διατράνωσαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι σε Βόλο και Τρίκαλα.

Στον Βόλο την κεντρική ομιλία έκανε ο Θέμης Σγάρας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Αγροτικής Φυλακής Κασσαβέτειας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνδικαλιστική δίωξη των μελών του ΔΣ του Συλλόγου, τονίζοντας συγκεκριμένα πως «δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη και είχαμε μία σειρά απολύσεις και διώξεις».

Μήνυμα αντίστασης στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης έστειλαν οι εργαζόμενοι σε Θήβα και Λαμία, με τη μαχητική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια.

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας από το Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον Φοίβο Ιακωβίδη, μέλος της διοίκησης, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, στο νομοσχέδιο - έκτρωμα Χατζιδάκη, καθώς και σε κλιμάκωση της πάλης για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας και την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων.

Ζάκυνθος
Ζάκυνθος
Μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Θήβας πραγματοποίησαν συνδικάτα της περιοχής. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιάννης Θαλασσινός, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας, ο οποίος στάθηκε μεταξύ άλλων στις τραγικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα εργοστάσια της Θήβας και της Βιομηχανικής Περιοχής Οινοφύτων και Σχηματαρίου, καθώς και στην κατάσταση εγκατάλειψης του Νοσοκομείου Θήβας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Στέργιος Κουτσιούμπας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδομών Θήβας, ο οποίος μεταξύ άλλων χαιρέτισε τη συμμετοχή των οικοδόμων της περιοχής στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου.

Μαχητική συγκέντρωση ενάντια στον νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε και στη Ζάκυνθο, έξω από το κτίριο της πρώην νομαρχίας, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και εργατικών συνδικάτων του νομού.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δραγανή Ζουρμπάνο, μέλος της διοίκησης του ΕΚΖ, ο οποίος αναφέρθηκε στα αιτήματα των εργαζομένων συνολικά και στο νησί ειδικότερα. Χαιρετισμούς απηύθυναν μέλη των διοικήσεων των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων, καθώς και από την Επιτροπή Αγώνα των καθαριστριών στα σχολεία. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Συλλαλητήριο έγινε και στον Πύργο Ηλείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράνομες κρίθηκαν μια σειρά διατάξεις του νόμου - έκτρωμα από το ΣτΕ (2022-11-09 00:00:00.0)
Προβληματίζεται για το πώς θα ...εφαρμοστεί ο αντεργατικός νόμος - έκτρωμα (2021-12-30 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή δυναμώνει τον αγώνα συνδικάτων και εργαζομένων! (2021-10-12 00:00:00.0)
Απόδειξη του εκτρωματικού χαρακτήρα του νόμου Χατζηδάκη (2021-09-18 00:00:00.0)
Σύσκεψη στις 6 Σεπτέμβρη στην Αττική (2021-09-01 00:00:00.0)
Σύσκεψη οργάνωσης και συντονισμού της πάλης (2021-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ