Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη από το Μεξικό μέχρι τη Δανία!

ΜΕΞΙΚΟ
ΜΕΞΙΚΟ
4ωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε χτες Πέμπτη το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών του λιμανιού της Βέρα Κρους του Μεξικού, καθώς και κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της COSCO, που δραστηριοποιείται και στο συγκεκριμένο λιμάνι, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών του Πειραιά.

Ο εκπρόσωπος του Σωματείου δήλωσε έξω από τα γραφεία του κινεζικού μονοπωλίου της COSCO: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες και τους φορτοεκφορτωτές του λιμανιού του Πειραιά στην Ελλάδα. Θέλουμε έτσι να καταγγείλουμε στον λαό και στους εργάτες της περιοχής τις απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργάτες του λιμανιού του Πειραιά». Μάλιστα το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών της Βέρα Κρους είχε αποφασίσει την Κυριακή 7/11 να μποϊκοτάρει τα φορτία της COSCO και να μην τα ξεφορτώσει. Πλέον την Κυριακή, μετά την νίκη της απεργίας των εργατών στο λιμάνι του Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης και χαιρετισμού της νίκης των εργατών στον Πειραιά.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της COSCO στην Κοπεγχάγη μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους απεργούς, απαιτώντας να γίνουν άμεσα αποδεκτά από την εταιρεία όλα τα δίκαια αιτήματά τους, κάτι που έγινε πράξη λίγες ώρες αργότερα. Στην κινητοποίηση κατήγγειλαν τη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, τις ευθύνες του εργοδοτικού συνδικαλισμού και την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με μισθολογικές αυξήσεις, αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ξήλωμα των αντεργατικών νόμων και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.


ΔΑΝΙΑ
ΔΑΝΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ