Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κάλεσμα κλιμάκωσης της πάλης για τις δίκαιες διεκδικήσεις των συνταξιούχων

Ανακοίνωση με αφορμή τη συνάντηση με τον υφυπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Από την πρόσφατη συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων
Από την πρόσφατη συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων
Με συσκέψεις των πρωτοβάθμιων σωματείων από τα μέσα Μάη σε όλη τη χώρα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις κλιμακώνουν τη δράση που αναπτύσσουν διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι οι συνταξιούχοι είναι «επί ποδός πολέμου» μπροστά και στην κατάθεση νέων αντεργατικών, αντασφαλιστικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης. Το μήνυμα αυτό στέλνει η ΣΕΑ, ύστερα και από τη συνάντηση που είχε προχτές αντιπροσωπεία της με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Π. Τσακλόγλου.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία έθεσε στον αρμόδιο υφυπουργό όλα τα αιτήματα που είχαν διατυπωθεί και με το σχετικό υπόμνημα πριν την παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 20 Απρίλη, με το οποίο πέρα από τα ζητήματα της Υγείας οι συνταξιούχοι απαιτούσαν:

Την καταβολή του Δώρου Πάσχα από το 0,5% του προϋπολογισμού, την πληρωμή όλων των αναδρομικών 11μηνου, Μάης 2015 - Ιούνης 2016, σε όλους τους συνταξιούχους, τον επανυπολογισμό στους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια εργασίας και την ενσωμάτωση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις ως κανονική σύνταξη, την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με την πρόσληψη προσωπικού και τα κατάλληλα μηχανογραφικά για την έκδοση συντάξεων και όχι ανάθεσή τους σε λογιστές και δικηγόρους.

Ταυτόχρονα, η ΣΕΑ εξέφρασε την πάγια αντίθεση των συνταξιούχων σε όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης της επικουρικής σύνταξης, ζήτησε να μη φορολογούνται τα αναδρομικά που καταβάλλονται καθυστερημένα, αφού καταβάλλονται άτοκα, αλλά και την άμεση κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.λπ.

Σε ανακοίνωσή της για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Π. Τσακλόγλου, η ΣΕΑ υπογραμμίζει ότι με βάση τις απαντήσεις που της δόθηκαν «η κυβέρνηση ουσιαστικά θεωρεί δίκαιο και σωστό ό,τι μας έχει περικοπεί και μας έχει αφαιρεθεί μέχρι σήμερα σε όλες μας τις παροχές συντάξεις, δώρα, μερίσματα, κοινωνικές παροχές, με την αιτιολογία των δημοσιονομικών προβλημάτων.

Ετοιμάζει νέο γύρο, νέα επέλαση σε ό,τι μας έχει απομείνει, επαναλαμβάνοντας το σαθρό επιχείρημα ότι τα δικά μας ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συντάξεις μας τις πληρώνουν τα παιδιά μας!».

Επιπλέον σημειώνει πως «ετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση στην Κοινωνική Ασφάλιση, αρχίζοντας από την επικουρική και θα διατηρήσει ό,τι αντιασφαλιστικές διατάξεις έχουν ψηφισθεί μέχρι σήμερα».

Σχετικά με ορισμένα ζητήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία, όπως το αίτημα των δικηγόρων, καθώς και για τους πριν το 2015 συνταξιούχους των ΕΛΤΑ για την επικουρική τους σύνταξη, του ΝΑΤ για τις συντάξεις, τα παρακρατηθέντα του ΟΑΕΕ για κοινωνικούς σκοπούς, την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την εισφορά στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και την απάντηση που έλαβε, ότι αυτά θα εξεταστούν από το υπουργείο, η ΣΕΑ σημειώνει πως «δεν αλλάζουν την κατάσταση που δίκαια μπορούμε να την περιγράψουμε όπως λέει κι ο λαός ότι: "Εκεί που μας χρωστούσαν μας τρώνε και το βόδι"!».

Τέλος η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη 6 Μάη και στην Αθήνα, στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ θα συμμετάσχει και στην κατάθεση στεφάνων με τα Σωματεία της Αττικής στην Καισαριανή το Σάββατο 1η Μάη (βλ. σελ. 11 - 13).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ