Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Η κινητοποίηση των εργαζομένων απέτρεψε τη συγκρότηση «αναπτυξιακού οργανισμού»

Τη σύσταση «αναπτυξιακού οργανισμού» στον δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού απέτρεψε η άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση των εργαζομένων σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο, επρόκειτο ουσιαστικά για προσπάθεια σύστασης μιας «σύγχρονης ανώνυμης εταιρείας» ώστε να προωθηθούν ακόμα πιο αποφασιστικά η ανταποδοτικότητα, οι εκχωρήσεις τομέων σε ιδιώτες κ.λπ., φορτώνοντας περισσότερα βάρη στο λαό της πόλης.

Στην αίθουσα όπου θα γινόταν η συνεδρίαση, το Σωματείο ξεδίπλωσε πανό κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, αναγκάζοντας τα μέλη της να καταφύγουν σε άλλο χώρο, αλλά και εκεί σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε συνεδρίαση και εκ των πραγμάτων δεν πάρθηκε καμία απόφαση.

Οπως είχε επισημάνει το Σωματείο, επιδίωξη της δημοτικής αρχής, που προσωρινά ματαιώθηκε, είναι να δημιουργηθεί «μια επιχείρηση με αποσπασμένους μόνιμους υπαλλήλους και με προσωπικό που δεν θα εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, θέλοντας να έχουν έναν ευέλικτο μηχανισμό προώθησης της πολιτικής τους, παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες του δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο».

Την κινητοποίηση στήριξε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που σημειώνει ότι η δημοτική αρχή «θα επιδιώξει να το επαναφέρει το επόμενο διάστημα. Και θα πρέπει και πάλι να πάρει απάντηση από τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και από τους δημότες».

Την αναβολή της προχτεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής είχε απαιτήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγ. Αναργύρων - Καματερού, ενώ ο εκπρόσωπός της δεν πήρε μέρος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» άλλωστε είχε καταγγείλει ως παράτυπη τη διαδικασία, αφού η ημερήσια διάταξη και οι εισηγήσεις των θεμάτων εστάλησαν στα μέλη της Επιτροπής μόλις 24 ώρες πριν τη συνεδρίαση, κάτι που δείχνει τη βιασύνη της δημοτικής αρχής να συγκροτήσει τον «αναπτυξιακό οργανισμό» μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα. Προσθέτει δε ότι η δημοτική αρχή αξιοποιεί «την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, που επιτρέπει το θέμα να μην έρχεται στα Δημοτικά Συμβούλια και να αρκεί απόφαση Οικονομικής Επιτροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ