Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
Επείγουσα η ανάγκη για μέτρα στήριξης των αγροτών για την επιβίωσή τους

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Τη στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών που πλήττονται από την πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, οξύνοντας τα προβλήματά τους, απαίτησαν με συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα, το πρωί της Τρίτης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Πάτρας και Ωλενίας.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε συνέχεια του αγώνα που δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, διεκδικώντας κάλυψη του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία, πλήρη και γρήγορη αποζημίωση των καταστροφών, κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής ώστε να διασφαλίζεται εισόδημα επιβίωσης, μείωση του κόστους παραγωγής, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, αιτήματα που αρνείται να ικανοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση, όπως έκανε και η προηγούμενη.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στον οποίο επέδωσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Παράλληλα ζήτησαν να μεταφέρει το αίτημα για συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ειδική αναφορά έκαναν στα προβλήματα που υπάρχουν με την περσινή σοδειά για τα οινοποιήσιμα σταφύλια, που παρά τις υποσχέσεις και τα «θα...» κυβέρνησης, υπουργείου, Περιφέρειας, μήνες τώρα, καμιά υπόσχεση δεν έχει υλοποιηθεί. Αντίστοιχα, με την εξευτελιστική τιμή του ελαιόλαδου από την τελευταία ελαιοκομική περίοδο στους μεγαλέμπορους και μεταποιητές. Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το σχετικό αίτημα και θα απαντήσει στους εκπροσώπους των αγροτών το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, κάλεσαν σε συσπείρωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ