Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Διεκδίκησαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τις ανάγκες

Μήνυμα συνέχισης του αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για κάλυψη των μορφωτικών αναγκών, για μόνιμη σταθερή δουλειά και οργανικές θέσεις, δόθηκε μέσα από την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας.

Εκεί βρέθηκαν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, Σύλλογοι και ΕΛΜΕ, ενώσεις και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ξενόγλωσσων, εικαστικών μαθημάτων, θεατρολόγων κ.ά. Από εκπροσώπους εκπαιδευτικών σωματείων τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για να μπει τέλος στο καθεστώς της αδιοριστίας, ακραία έκφραση της οποίας είναι και η απουσία οργανικών θέσεων για μια σειρά κλάδους. Αναδείχτηκε πως, με τους διορισμούς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, συντηρείται το καθεστώς των συμβασιούχων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην Εκπαίδευση και ότι τα σχολεία τον Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν με χειρότερους όρους, με βάση και τις συνταξιοδοτήσεις και τον αριθμό των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν αυτή τη χρονιά για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα που διαμορφώνεται, αντέταξαν την αυτονόητη ανάγκη από την αρχή της χρονιάς να υπάρχουν στα σχολεία όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, όλων των ειδικοτήτων, ώστε - ειδικά σε αυτή την περίοδο - να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο παιδαγωγικής λειτουργίας που να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, που θα τους στηρίξει ουσιαστικά, μετά από δύο χρονιές κατά τις οποίες βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και της διαχείρισής της. Συνδυάζοντας αυτό το αίτημα με την ανάγκη για ενίσχυση των σχολείων, μέτρα αραίωσης των μαθητών ανά τμήμα κ.ά.

Στην κινητοποίηση μεταξύ άλλων χαιρέτισε η Εύα Μελά, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, που αναφέρθηκε στις συνέπειες της αδιοριστίας, δηλώνοντας τη συμπόρευση του Επιμελητηρίου στον αγώνα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην υπάρχει σχολείο χωρίς ειδικότητες, χωρίς τέχνη, ενώ ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων των επόμενων ημερών ενάντια στην κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, από όπου εισέπραξαν γενικόλογες υποσχέσεις χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Η συγκέντρωση έληξε με ανανέωση του ραντεβού σε νέες κινητοποιήσεις για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους συναδέλφους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ