Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με τη μουσική του Μίκη

«Εμείς θελήσαμε με το τραγούδι μας, αλλά και με τη στάση μας, να πούμε στο λαό ότι αυτός είναι το κέντρο της ζωής, η φύτρα της ζωής, πηγή κάθε ωραίου και αληθινού...»

Με αυτά τα λόγια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη εισάγεται κανείς στο διαδικτυακό ραδιόφωνο www.mikisradio.com. 7.000 μουσικά κομμάτια από 300 δισκογραφικά άλμπουμ και ανέκδοτες ηχογραφήσεις. Πρόκειται για την πλήρη ψηφιακή βάση δεδομένων της μουσικής του Μ. Θεοδωράκη. Γνωστές και αγαπημένες μελωδίες, και πλάι τους κάποιες λιγότερο γνωστές, λιγότερο παιγμένες... Ενας πραγματικός θησαυρός.

Μέχρι στιγμής τη σελίδα την έχουν επισκεφθεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο ακροατές από 92 χώρες. Με αφορμή την πρωτοβουλία του Νίκου Θεοδωράκη να δημιουργήσει αυτήν την όμορφη σελίδα πριν 2 χρόνια, ο Μίκης τον ευχαρίστησε δηλώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Σκέφτηκα να θυμίσω στους ακροατές ακριβώς τι σημαίνει αυτή η αίσθηση που έχω ότι ελευθερωθήκαν επιτέλους τα έργα μου, που ήταν θαμμένα μέχρι τώρα και που τώρα, ελεύθερα τελείως, πετούν πάνω από μίση, από κόμπλεξ, από απαγορεύσεις...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ