Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Παρέλαση για την 9η Μάη στη Μόσχα

Η 76η επέτειος της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών γιορτάστηκε την περασμένη Κυριακή στη Ρωσία, με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, που διοργανώνει η κυβέρνηση. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα κατέθεσαν στεφάνια σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οπως κάθε χρόνο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφάνισε την 9η Μάη ως «μια ιερή μέρα» για τη Ρωσία, αποφεύγοντας κάθε αναφορά στη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ και επισκιάζοντας τη σημασία της. Πάνω από 20 εκατ. στρατιώτες και άμαχος πληθυσμός έπεσαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο, ενώ συνολικά τα θύματα υπολογίζονται σε περίπου 30 εκατομμύρια μαζί με τους αναπήρους και τους τραυματίες.

Κάνοντας παραλληλισμούς με το σήμερα, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι «η Ρωσία με συνέπεια υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο θα υπερασπιζόμαστε σταθερά τα εθνικά μας συμφέροντα, θα κατοχυρώνουμε την ασφάλεια του λαού μας». «Σήμερα βλέπουμε συναθροίσεις σφαγέων, που δεν εξολοθρεύτηκαν πλήρως, και των οπαδών τους, απόπειρες να ξαναγραφτεί η Ιστορία, να δικαιολογηθούν οι προδότες και οι εγκληματίες, τα χέρια των οποίων βάφτηκαν με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων ειρηνικών ανθρώπων», είπε ακόμα.

Περισσότεροι από 12.000 στρατιωτικοί, καθώς και 190 οχήματα και οπλικά συστήματα άρχισαν να παρελαύνουν στο τέλος της ομιλίας ενώπιον του Ρώσου Προέδρου, αλλά και βετεράνων του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ