Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
«Στον αέρα» η έδρα του τελικού

«Στον αέρα» βρίσκεται η έδρα του φετινού τελικού του Champions League, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μάη. Την πρόκριση σ' αυτόν έχουν πάρει δύο αγγλικές ομάδες, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι, και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συμπεριλάβει την Τουρκία στις «κόκκινες» χώρες - ταξιδιωτικούς προορισμούς ως προς την επιδημιολογική τους κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη γείτονα καταπώς φαίνεται έχει θορυβήσει τη διοργανώτρια UEFA, αλλά και τις δύο φιναλίστ.

Δημοσιεύματα από την Αγγλία τις τελευταίες μέρες έκαναν λόγο για σίγουρη αλλαγή έδρας με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενώ χτεσινό ρεπορτάζ των «Times» μιλούσε για συζητήσεις χωρίς συμφωνία της UEFA με την αγγλική Ομοσπονδία για διεξαγωγή του τελικού στο θρυλικό «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου. Σύμφωνα δε με το ίδιο δημοσίευμα, μετά τη μη επίτευξη συμφωνίας το γήπεδο που εμφανίζεται ως επικρατέστερο για να φιλοξενήσει τον τελικό είναι το «Ντραγκάο» στο Πόρτο. Θυμίζουμε ότι και πέρυσι ο τελικός της διοργάνωσης διεξήχθη εκτάκτως σε πορτογαλικό έδαφος, και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Λισαβόνα.

Μ' αυτά και μ' αυτά, αμφίβολη είναι και η τύχη του σχεδιασμού της UEFA για παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες στον τελικό, έστω και σε περιορισμένο αριθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ