Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Στους εργαζόμενους φορτώνεται το κόστος των self tests

Με το «καλημέρα» δεκάδες οι καταγγελίες για εργοδότες που φορτώνουν στο προσωπικό την «αυτοδιάγνωση»

Στους εργαζόμενους φορτώνουν οι εργοδότες το κόστος για το ένα από τα δύο self tests, που είναι υποχρεωτικά σε κλάδους του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχτεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που θα πρέπει να πραγματοποιούν 2 self tests τη βδομάδα, εκ των οποίων το ένα θα χορηγείται από τον εργοδότη, επιμεριζόμενος το κόστος του, το Εργατικό Κέντρο «έχει ήδη δεχθεί πολλές καταγγελίες ότι εργοδότες ζητούν από τους εργαζόμενους να καλύψουν το κόστος, κάτι που είναι απαράδεκτο».

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι και πάλι στους εργαζόμενους, οι οποίοι είτε δεν θα κάνουν τεστ είτε θα πρέπει να βάζουν το χέρι στη τσέπη και για την «αυτοδιάγνωση».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να πράξουν τα δέοντα ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος, και σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση των εργαζομένων.

«Θεωρούμε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων μας είναι αδιαπραγμάτευτη», σημειώνει το ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ