Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απεργία σήμερα στην «Invite AE»

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Invite AE», διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους. Την απεργία έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής και αφορά όλους τους εργαζόμενους στα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία στην Αττική.

Οι εργαζόμενοι δουλεύουν ως εργολαβικοί σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, ενώ μεγάλος αριθμός εργάζεται στις τεχνικές υπηρεσίες νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και στον «Ευαγγελισμό». Η σημερινή απεργία δίνει συνέχεια στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις που έχουν οργανώσει το τελευταίο διάστημα ενάντια στην απληρωσιά, με τη στήριξη σωματείων εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών αλλά και νοσοκομείων.

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι έλαβαν την περασμένη Τρίτη ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο ο εργοδότης τούς «ευχαριστεί» για την «υπομονή» τους, ζητά «συγγνώμη» για την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας και δίνει για μια ακόμα φορά «διαβεβαιώσεις» πως θα πληρωθούν. Ωστόσο, η καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών είναι πάγια τακτική που εφαρμόζει η εργοδοσία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πρόσφατα, κι ενώ οι κινητοποιήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, η εργοδοσία απέλυσε έναν εργαζόμενο, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν είχε λεφτά ούτε για να πληρώσει το εισιτήριο για τη μετακίνησή του στον χώρο δουλειάς. Τις τελευταίες μέρες, η ...ευαισθησία της εταιρείας εκδηλώνεται και με την τακτική να προχωρά σε μετακινήσεις εργαζομένων από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μένουν οι τεχνικές υπηρεσίες με ελάχιστο προσωπικό στη βάρδια και να δημιουργούνται προβλήματα ακόμα και στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους, την εφαρμογή της κλαδικής Σύμβασης, την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις, να γίνουν προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες με βάση τον κύκλο εργασιών της εταιρείας. Να μη γίνει καμία απόλυση ή οποιασδήποτε άλλης μορφής απομάκρυνση εργαζόμενου. Να χορηγήσει η εταιρεία τον απαραίτητο εξοπλισμό (ένδυση, υπόδηση, εργαλεία κ.λπ.), επαρκή και κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας ανάλογα με το είδος και τον χώρο εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ