Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκτοξεύεται καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που προσπαθεί κι από πάνω να βάλει το πρόβλημα «κάτω απ' το χαλί»

MotionTeam

Εκτινάσσεται ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία και καθημερινά προστίθενται πια εκατοντάδες στη λίστα όπου καταγράφει το υπουργείο τα κλειστά σχολεία ή τμήματα. Και αυτά την ώρα που το υπουργείο Παιδείας έχει περιορίσει τα self tests για την εκπαιδευτική κοινότητα από δύο εβδομαδιαίως σε ένα, σε μια προκλητική υποχώρηση ακόμα και από αυτό το μέτρο της «αυτοδιάγνωσης», το οποίο παρουσίαζε ως πανάκεια και άλλοθι για να μην πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, συνεχίζοντας τις εκπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των μαθητών.

Χτες νωρίς το απόγευμα άγγιζαν τα 800 τα σχολεία που έκλεισαν (εξολοκλήρου ή τμήματά τους) λόγω κρουσμάτων. Από αυτά, τα μισά είναι στην Αττική (404 σχολεία). Στον δήμο της Αθήνας ήταν 62 τα σχολεία που καταγράφονταν με κλειστά τμήματα (ή και εξολοκλήρου) και στον δήμο του Πειραιά 21 αυτά με κλειστά τμήματα.

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται και στον δήμο Αγρινίου με συνολικά 21 σχολεία με κρούσματα και «λουκέτα». Τα 9 από αυτά μάλιστα έχουν κλείσει εξολοκλήρου.

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές από τα εκατοντάδες αυτά σχολεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο δεν πρόλαβαν να κάνουν ούτε δέκα μέρες μάθημα διά ζώσης και ξαναγυρνάνε στο βάσανο και τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία τους.

Χτες πάντως με ΚΥΑ που εκδόθηκε για τα κρούσματα στα σχολεία, ανακοινώθηκε ότι η καραντίνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις 14 μέρες που ήταν μέχρι τώρα, μειώνεται στις 10. Δηλαδή, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είχαν εργαστηριακά επιβεβαιωμένο περιστατικό κορονοϊού, θα επιστρέφουν στις τάξεις τους την 11η μέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων και αφού έχει προηγηθεί αρνητικό self test τη 10η μέρα.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στους μαθητές της Γ' Λυκείου που είναι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Θυμίζουμε ότι οι μαθητές αυτοί έχουν κάνει μέχρι τώρα μόνο λίγες βδομάδες διά ζώσης μάθημα και ουσιαστικά έχουν περάσει όλη την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις πίσω από μια οθόνη. Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση θέσπισε ένα νέο, πιο σκληρό σύστημα, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αναμένεται να αφήσει πολλές χιλιάδες υποψηφίων εκτός Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η ανησυχία που προκαλεί η εξάπλωση του ιού στα σχολεία. Το σχολικό έτος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει παραταθεί μέχρι τις 11 Ιούνη και οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν μόλις τρεις μέρες μετά, στις 14 Ιούνη. Πρακτικά, σε τμήματα της Γ' Λυκείου από τις 4 Ιούνη και μετά που θα εντοπιστούν κρούσματα (και με δεδομένο ότι χωρίς μέτρα από την κυβέρνηση, αποστάσεις και αραίωση των μαθητών, όλοι οι μαθητές του τμήματος θεωρούνται στενές επαφές του κρούσματος) οι μαθητές αυτών των τμημάτων με βάση τα πρωτόκολλα θα βρίσκονται σε καραντίνα στην έναρξη των εξετάσεων και θα αναγκαστούν να εξεταστούν το Σεπτέμβρη! Με βάση τα παραπάνω η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας ζητά να ολοκληρωθούν τα μαθήματα της Γ' Λυκείου νωρίτερα, στο τέλος του Μάη, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να μην αποκλειστούν ολόκληρα τμήματα από τις εξετάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πρωί δεν κολλάει (2022-01-12 00:00:00.0)
«Κόστος» οι ανάγκες των σχολείων, «λάστιχο» τα μέτρα προστασίας (2021-05-26 00:00:00.0)
Με εκπτώσεις στην ασφάλεια των μαθητών το άνοιγμα των σχολείων (2021-05-15 00:00:00.0)
Με μόλις τρεις μέρες λειτουργίας άρχισαν πάλι τα κρούσματα στα σχολεία (2021-05-13 00:00:00.0)
Ανακοίνωσε χρονοδιαγράμματα, ούτε λέξη για ουσιαστικά μέτρα (2021-04-23 00:00:00.0)
Με το «καλημέρα» αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία! (2021-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ