Σάββατο 29 Μάη 2021 - Κυριακή 30 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία σε αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ

Να καταδικάσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, επεκτείνει την κυριακάτικη εργασία, χτυπά τη συνδικαλιστική δράση και τα σωματεία, διαμορφώνει τους όρους της σύγχρονης σκλαβιάς, κάλεσε τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε την Παρασκευή στα αμαξοστάσια του Οργανισμού στη Σταυρούπολη και στον Φοίνικα.

Τους κάλεσε να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να περάσουν στην αντεπίθεση και να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Αναφέρθηκε στον υπονομευτικό ρόλο της ΓΣΕΕ, που μέχρι και την τελευταία ώρα προσπαθεί να μπερδέψει τους εργαζόμενους, και τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, κάνοντας απολογισμό και στον δικό τους χώρο.

Σημείωσε την ανάγκη να μπουν χιλιάδες στον αγώνα, και «στην απεργία να γίνει χαμός. Οχι μόνο να μην υπάρχει άνθρωπος που θα δουλέψει, αλλά όλοι οι απεργοί να βρεθούν και στον δρόμο, στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων. Η μέτρηση στη μάχη απέναντι στην κυβερνητική πολιτική δεν γίνεται με τη σκέψη. Δεν είναι θυσία να χάσεις ένα μεροκάματο για να είσαι μπροστά στην απεργία και στο συλλαλητήριο και να βροντοφωνάξεις "αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί", να τους τρομάξεις με τη μαζικότητα του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ