Σάββατο 29 Μάη 2021 - Κυριακή 30 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ
Συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα στις 5 Ιούνη

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής καλεί σε συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Ολοι στο πόδι, ξεσηκωμός - Εμπόδιο στο έγκλημα θα γίνει ο λαός».

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, που δίκαια αντιδρούν σε ένα νέο έγκλημα τύπου "Φυλής" που δρομολογείται στην περιοχή τους (Γραμματικό). Ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους του Βόλου και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που ζουν ήδη το έγκλημα της καρκινογόνου καύσης απορριμμάτων για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον λαό της Αττικής που διεκδικεί μέτρα αντιπυρικής προστασίας στην Κινέτα, στο Αλεποχώρι, στο Μάτι, που διεκδικεί να μη ζει δίπλα σε αυθαίρετα χωροθετημένους ΣΜΑ (Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), όπως στο Περιστέρι, στους Αγίους Αναργύρους, στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, στο Σχιστό και αλλού, με τον λαό της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, που δεν ανέχεται να ζει με τη ρύπανση μεγάλων βιομηχανιών και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας του».

Οπως καταγγέλλει η επιτροπή, «η διοίκηση Πατούλη (ΝΔ) συνεχίζει το έγκλημα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη διοίκηση της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), που λίγο πριν παραδώσει ψήφισε τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή. Πατούλης, Δούρου και Τζήμερος λίγους μήνες μετά επικύρωσαν αυτήν την απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Για το έγκλημα έχουν σοβαρές ευθύνες και οι δημοτικές αρχές της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα της Φυλής και του Ασπροπύργου, που παίζουν στα ζάρια των αντισταθμιστικών μέτρων την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων και των κατοίκων».

«Οταν το άδικο συνεχίζεται, δεν χωράει απογοήτευση και μοιρολατρία. Είναι ώρα να μπούμε μαζικά στον αγώνα, σε έναν αγώνα διαρκείας, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας» σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή και διεκδικεί ανάμεσα σε άλλα: Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Στη συγκέντρωση - συναυλία καλεί επίσης η Συντονιστική των Σωματείων και Φορέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος ενάντια στη χωματερή στο Σχιστό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ