Τετάρτη 2 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Καθαρίστρια σχολείου καταπλακώθηκε από πόρτα στη δουλειά

Καταγγελία από το Σωματείο Καθαριστριών/-τών Ν. Μαγνησίας

Το νέο εργατικό «ατύχημα» που συνέβη το πρωί της Δευτέρας, όταν σχολική καθαρίστρια καταπλακώθηκε από πόρτα σε Δημοτικό Σχολείο στον Βόλο, καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών/-τών Νομού Μαγνησίας.

Αφού εύχεται περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στην καθαρίστρια, επισημαίνει πως «το επικίνδυνο αυτό περιστατικό αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις και παραλείψεις που υπάρχουν στους χώρους που πάμε καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί, παίζοντας κορόνα - γράμματα και την ίδια μας τη ζωή. Εμείς, οι σχολικές καθαρίστριες που όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε ακόμη κι άρρωστες, χωρίς να δικαιούμαστε αναρρωτική άδεια και χωρίς ωράριο καλούμαστε να εργαστούμε παίζοντας κορόνα - γράμματα τις ζωές μας, αφήνοντάς μας απροστάτευτες, χωρίς κανένα μέσο ατομικής προστασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε κάθε χώρο οι καθαρίστριες παλεύουμε με ελάχιστα μέσα και άτομα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την καθαριότητα των χώρων που εργαζόμαστε».

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωσή του περιγράφει την εντατικοποίηση και τα ακατάλληλα κτίρια, σημειώνοντας πως «σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όλοι οι χώροι των σχολείων πρέπει να απολυμαίνονται δύο φορές την ημέρα. Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν πρωινές και απογευματινές καθαρίστριες στα σχολεία. Με τι ωράριο και τι αποδοχές, αφού άλλες εργαζόμαστε από μία, δυο, τρεις έως και δώδεκα ώρες ημερησίως για 200 έως 400 ευρώ τον μήνα;».

Το σωματείο καλεί σε συσπείρωση τους εργαζόμενους, απαιτώντας μια σειρά μέτρα για την ασφαλή εργασία τους και την αποφυγή παρόμοιων ατυχημάτων, τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας, τη μείωση των ωρών εργασίας με υψηλότερους μισθούς, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ