Τετάρτη 2 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζει τη μάχη ενάντια στις απολύσεις

Επέστρεψαν στη δουλειά οι δύο απολυμένοι από το «Πλαίσιο»

Να επιστρέψουν οι πρόσφατα απολυμένοι εργαζόμενοι στη δουλειά απαίτησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με παρεμβάσεις του στις αποθήκες και στο κατάστημα της επιχείρησης «Πλαίσιο» στη Μαγούλα και στο κατάστημα της αλυσίδας «Jumbo» στη Νέα Ιωνία (Πευκάκια).

Στις αποθήκες της εταιρείας «Πλαίσιο» στη Μαγούλα, η εργοδοσία απέλυσε δύο εργολαβικούς εργαζόμενους επικαλούμενη πως «έχει πέσει η δουλειά», την ίδια στιγμή που τα 10ωρα είναι για το προσωπικό καθημερινό φαινόμενο! Στην πραγματικότητα, αυτό που «ενόχλησε» ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 4ωρη στάση εργασίας στις 22 Απρίλη και στην απεργία στις 6 Μάη.

Κάτω από την επιμονή των σωματείων (στην κινητοποίηση συμμετείχε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ενώ το αίτημα για ανάκληση των απολύσεων στήριξε και το επιχειρησιακό σωματείο), η εταιρεία έκανε τελικά λόγο για «παρεξήγηση» και οι δύο εργαζόμενοι επέστρεψαν στη δουλειά.

Στα «Jumbo» εργαζόμενη μητέρα έλαβε την καταγγελία της σύμβασής της με δικαστικό κλητήρα, ενώ βρισκόταν με αναρρωτική άδεια στο σπίτι της! Στη διάρκεια της κινητοποίησης στο κατάστημα της Νέας Ιωνίας, η διεύθυνση έκανε την ανήξερη, ισχυριζόμενη ότι η απόλυση έγινε από τα «κεντρικά». Ωστόσο, ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι η εργοδοσία έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να «ξεφορτωθεί» την εργαζόμενη μέσω συνεχόμενων επιπλήξεων, επειδή είναι μέλος του σωματείου.

Τα τελευταία αυτά «κρούσματα» απολύσεων συζητήθηκαν στη συνέλευση του Συλλόγου την περασμένη Κυριακή, στην οποία συμμετείχαν και οι απολυμένοι. Στην ίδια συνέλευση αποφασίστηκε η οργανωμένη απάντηση στην εργοδοσία, που έθεσε στο στόχαστρο εργαζόμενους που δεν συμβιβάζονται με τους άθλιους όρους δουλειάς και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ