Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών

Σειρά ισχυρών εκρήξεων ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο εργοστάσιο πυρομαχικών «Sloboda» της Σερβίας, που βρίσκεται στην πόλη Τσάτσακ, 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη, 800 μέτρα από τον χώρο της παραγωγής, γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα. Ακολούθησαν πολλές άλλες, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, που ανέφεραν ότι τις πρώτες ώρες αυτές επαναλαμβάνονταν κάθε μισή ώρα.

Η διοίκηση του εργοστασίου ανέφερε ότι οι δεκάδες εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο εργοστάσιο απομακρύνθηκαν. Ορισμένα ΜΜΕ όμως μετέδωσαν ότι την Παρασκευή το πρωί εργαζόμενοι παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις εγκαταστάσεις. Στη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν διάφοροι οικισμοί γύρω από το εργοστάσιο και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην περιοχή.

Το εργοστάσιο «Sloboda» θεωρείται το πιο σημαντικό του είδους του για τη χώρα. Στη διάρκεια των ΝΑΤΟικών επιδρομών το 1999, είχε γίνει επανειλημμένα στόχος βομβαρδισμών.

Ο Πρόεδρος Αλ. Βούτσιτς δήλωσε ότι οι πρώτοι υπολογισμοί κατέγραψαν ζημιές 2 εκατομμυρίων ευρώ. Εκπρόσωποι των αρχών ανέφεραν ότι χρειάζεται να περάσουν 24 ώρες από την τελευταία έκρηξη προκειμένου να μπορέσουν οι πυροσβέστες να μπουν μέσα και να αξιολογηθεί ολοκληρωμένα η κατάσταση, ενώ εκτιμούν ότι θα χρειαστούν κάποια 24ωρα για να τεθεί σε πλήρη έλεγχο η κατάσταση. Για τα αίτια του συμβάντος θα ξεκινούσε έρευνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ