Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Αντιδράσεις στις αναγκαστικές μετατροπές ΕΠΑΛ σε «πρότυπα»

Από τη σύσκεψη της Κυριακής στο Πέραμα
Από τη σύσκεψη της Κυριακής στο Πέραμα
Νέα συγκέντρωση γίνεται στο Πέραμα, αύριο Τετάρτη, στις 19.00, με αφετηρία την Πλατεία Ηρώων, ενάντια στη μετατροπή του ΕΠΑΛ της περιοχής σε «πρότυπο». Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Πειραιά την Κυριακή για το θέμα, η οποία είχε μαζική συμμετοχή και επιβεβαίωσε την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, των μαθητών, της τοπικής κοινωνίας του Περάματος στη μετατροπή του σχολείου «σε πρότυπο», στη δημιουργία σχολείων για λίγους κι εκλεκτούς.

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλ. Πατίδης, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι παιδιά του Περάματος και του Κερατσινίου, ειδικά τα πιο αδύναμα κοινωνικά και μορφωτικά, θα πεταχτούν έξω από το σχολείο, ενώ ανοίγει ο δρόμος για σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, ανάλογα την περιοχή και την τσέπη του γονιού.

Σύντομη παρέμβαση έκανε στη σύσκεψη και η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, που αναφέρθηκε στις συνέπειες αλλά και στους στόχους που έχει η μετατροπή του ΕΠΑΛ σε πρότυπο και τόνισε μεταξύ άλλων πως «μέσα από αυτή την εκπαίδευση καλλιεργούν την απλήρωτη δουλειά, ακριβώς το στόχο που έχει και το εργασιακό έκτρωμα που την Τρίτη μπαίνει στη Βουλή, δηλαδή τη σκληρότερη εκμετάλλευση της εργασίας που περνάει μέσα από την Παιδεία».

Αντίστοιχα σε κινητοποιήσεις βρίσκονται μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας ενάντια στη μετατροπή του σε «πρότυπο». Την προηγούμενη Τετάρτη, που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με αυτό το θέμα, μαθητές κι εκπαιδευτικοί έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ είχαν προηγηθεί κι άλλες μαθητικές κινητοποιήσεις με πορεία στους δρόμους της πόλης και συγκέντρωση στην πλατεία επίσης.

Να σημειωθεί πως απόφαση ενάντια στη μετατροπή του ΕΠΑΛ σε «Πρότυπο» έχουν πάρει η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Ηγουμενίτσας. Ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε «υπέρ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ