Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
Διεκδικούν σχολική στέγη

Την ακύρωση της απόφασης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με την οποία αποχαρακτήρισε από χώρο ανέγερσης σχολικού κτιρίου δεσμευμένο οικόπεδο που προοριζόταν για τη στέγαση των 17ου και 19ου Νηπιαγωγείου, στην περιοχή Χαριλάου, ζήτησαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων. Χτες το πρωί, κατέθεσαν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τις υπογραφές που συγκέντρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, κάτω από το συγκεκριμένο αίτημα. Επίσης ζήτησαν το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα σωματεία και οι φορείς διεκδικούν την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και τη χορήγηση έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου.

Θυμίζουμε ότι το οικόπεδο σχεδιάζεται να αποδοθεί στους προγενέστερους ιδιοκτήτες προκειμένου να ανεγερθεί πολυώροφη οικοδομή. Την ίδια στιγμή, ο δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει μεγάλα, χρόνια προβλήματα με τη σχολική στέγη και διαθέτει ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, με τη συνοικία της Χαριλάου να είναι από τις πιο υποβαθμισμένες σε αυτά τα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ