Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι σε απόπειρες συγχωνεύσεων

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και συλλόγους γονέων η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» ενάντια σε ενδεχόμενο σχέδιο συγχωνεύσεων σχολείων. Οπως αναφέρει, «στην τηλεδιάσκεψη στελεχών της Εκπαίδευσης από τη Δυτική Ελλάδα και την Ηπειρο που έγινε στις 3/6/2021, ο γγ του υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτσης ανήγγειλε γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων σε πανελλαδικό επίπεδο, με στόχο να προκύψει πλεόνασμα 8.500 εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρονιά.

Υπονόησε σαφώς ότι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος του υπουργείου ως προς τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και εγκάλεσε τα στελέχη Εκπαίδευσης να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση αυτών των κατευθύνσεων. Δηλαδή να στριμωχτούν μέσα στις τάξεις 25 μαθητές, να χαθούν μαζικά σχολεία στις γειτονιές και στις περιοχές κατοικίας των μαθητών, να αναγκαστούν γονείς και μαθητές να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά».

«Είναι εγκληματικό, ειδικά μετά την πικρή εμπειρία της πανδημίας, το υπουργείο, αντί να εκπονήσει ένα πανελλαδικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών, να επεξεργάζεται σχέδια κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων, με τραγικά αποτελέσματα και στην υγιεινή και ασφάλεια αλλά και στα μορφωτικά δικαιώματα και την εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει η ΑΣΕ. Θυμίζει παράλληλα τις σχετικές κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ αλλά και της έκθεσης Πισσαρίδη και σημειώνει πως «τα όνειρα εκπαιδευτικών - μαθητών - γονιών για το σχολείο των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, για το σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, "δεν συγχωνεύονται"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ