Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινική δίωξη σε αντεισαγγελέα

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σπύρος Παππάς, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Ο Ιωάννης Αγγελής ήταν επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση των δικαστικών χειρισμών για την έρευνα της «Novartis».

Κατά την κρίση του Σ. Παππά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέπραξε παράβαση καθήκοντος τον Δεκέμβρη του 2018 και ενώ βρισκόταν με ομάδα εισαγγελέων Διαφθοράς στη Βιέννη, στο πλαίσιο της συνεργασίας με εισαγγελείς των ΗΠΑ για τη διερεύνηση της υπόθεσης της «Novartis». Στο πλαίσιο του επίμαχου ταξιδιού, σύμφωνα με τη μήνυση της Ελ. Τουλουπάκη, ο Ι. Αγγελής, επόπτης τότε της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς στοιχεία για λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των υπό διερεύνηση πολιτικών, για ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας «Novartis». Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να αρνήθηκε την παραλαβή των στοιχείων, καθώς θεωρούσε ότι η διαδικασία της παράδοσης του εν λόγω υλικού έπρεπε να γίνει υπό την ομπρέλα της Eurojust.

Τον τελικό λόγο για την πορεία της υπόθεσης σε βάρος του Ι. Αγγελή έχει η Εισαγγελία Εφετών, η οποία θα αποφανθεί αν συναινεί με την κρίση του Σπ. Παππά ή αν θα διαφοροποιηθεί με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ