Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Μήνυμα αγώνα ενάντια στη φυλακή της ΕΕ στο Θόλος

Μήνυμα αγώνα για να μη γίνει η φυλακή της ΕΕ για τους ξεριζωμένους στο Θόλος της Χίου έστειλαν στην κυβέρνηση οι κάτοικοι Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου και Καρδαμύλων, που πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση στο χώρο το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Τον αγώνα στηρίζει και η κοινότητα Βολισσού.

Στη συνέλευση που διοργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, αποφασίστηκε και άρχισαν από χτες οι βάρδιες περιφρούρησης του χώρου, στον οποίο σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τη δημιουργία της κλειστής φυλακής - υπερδομής.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και μίλησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Μάρκος Σκούφαλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε το νησί μας από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ να φτιάξουν φυλακές».

Και πρόσθεσε στη συνέχεια αναφερόμενος στα λεγόμενα του υπουργού Μετανάστευσης ότι «θέλουμε να περνάνε και να πηγαίνουν στην Ευρώπη οι κατατρεγμένοι των πολέμων τους. Εχει αλήθεια καταλάβει ότι μιλάμε για ανθρώπους με διεθνή δικαιώματα; Εχει διαβάσει αυτός και η κυβέρνηση τις συμβάσεις του ΟΗΕ; Από πού κι ως πού θα τους φυλακίζει, θα τους εγκλωβίζει στα νησιά για να μην έρχονται; Ας το πάρουν είδηση, δεν μας διχάζουν, είμαστε εδώ ανεξάρτητα τι ιδεολογία και πιστεύω έχει ο καθένας μας, για να μη γίνουν οι φυλακές της ΕΕ, για να μη γίνουμε δεσμοφύλακες ανθρώπινων ψυχών. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" όπως και την άλλη φορά έτσι και τώρα θα είναι στην πρώτη γραμμή».

Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκαν και οι Κ. Μαυρέλος, πρόεδρος της ΤΚ Συκιάδας, Μ. Κούνουπας, πρόεδρος της ΤΚ Λαγκάδας και η πρόεδρος του ΤΣ Βροντάδου, Μ. Πελαντή.

Η συνέλευση αποφάσισε να στείλει σχετική επιστολή στην ΕΕ, στην οποία επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Σας εκφράζουμε την εντονότατη αντίθεσή μας σχετικά με το νέο κέντρο προσφύγων - μεταναστών που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στη Χίο. Το συγκεκριμένο κέντρο δεν έχει καμία σχέση με έναν χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης, αλλά έχει τον χαρακτήρα μόνιμης υπερδομής, με μέγεθος τεράστιο, έξω από κάθε ανθρώπινη και νησιωτική κλίμακα. Κύριος σκοπός του είναι η διαλογή και εντέλει ο εγκλωβισμός ανθρώπων με διεθνή δικαιώματα και η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος για λογαριασμό όλης της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ