Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Φινλανδίας

Στο μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Φινλανδίας, ο προεδρεύων J. P. Vaisanen σημειώνει:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει συγκεντρώσει τεράστια και πολύτιμη εμπειρία για πάνω από 100 χρόνια στο πεδίο της ιδεολογικής - πολιτικής πάλης και παρέμβασης στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας χαιρετίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για την εμπνευσμένη πολιτική δουλειά και για την πάλη του να διατηρήσει την κομμουνιστική του ταυτότητα. Βρίσκουμε ότι η πολιτική δουλειά του ΚΚΕ με το Πρόγραμμα του Κόμματος έχει εμπλουτίσει τις προγραμματικές αντιλήψεις για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ παλεύει για την επαναστατική προγραμματική και οργανωτική του ανασυγκρότηση, για τη διαμόρφωση αγωνιστικών ομάδων και πυρήνων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και σε άλλα κοινωνικά κινήματα σε μια ταξικά συνειδητή δουλειά που ωφελεί όλα τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα διεθνώς.

Το ΚΚΕ φανερώνει ότι ένα Κομμουνιστικό Κόμμα είναι απαραίτητο στον σημερινό κόσμο, στην πάλη ενάντια στις απάνθρωπες, αντιειρηνικές και αντιδημοκρατικές ιδέες και επιθέσεις.

Το ΚΚΕ ανασυντάσσει το ελληνικό εργατικό κίνημα. Στην Ελλάδα το ΚΚΕ συγκροτεί κοινωνικές συμμαχίες της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Οι σύντροφοι στην Ελλάδα παλεύετε για τα ζητήματα της λαϊκής οικογένειας και την ίδια στιγμή δυνάμεις κινητοποιούνται σε αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του καπιταλισμού. Το ΚΚΕ παίζει σημαντικό ρόλο στην αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για την οικοδόμηση της εργατικής εξουσίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Φινλανδίας βρίσκει τον εαυτό του στην ίδια πλευρά του αγώνα με το ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ, στον αγώνα για τη μαρξιστική και ειρηνική οικοδόμηση, για την αλλαγή του κόσμου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας χαιρετίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για το δυνάμωμα του Διεθνούς Δικτύου Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ