Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ψήφισαν το πιστοποιητικό - πολυεργαλείο για την κερδοφορία των ομίλων

Το ΚΚΕ καταψήφισε τη ρύθμιση

Eurokinissi

Από κοινού και με κοινή έγνοια τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού (αεροπορικές εταιρείες, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι κ.ο.κ.), ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής την από 30 Μάη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την έκδοση ατομικού ψηφιακού πιστοποιητικού για τον κορονοϊό, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή στη χώρα μας από την 1η Ιούνη.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το ψηφιακό πιστοποιητικό, όπως έπραξε και στο Ευρωκοινοβούλιο, γιατί, όπως ανέδειξαν τόσο ο ειδικός του αγορητής Γιώργος Λαμπρούλης όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια, το πιστοποιητικό δεν αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία της υγείας του λαού και των τουριστών, αλλά αποτελεί πολυεργαλείο για τη διασφάλιση των αναγκών κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον Τουρισμό και στις Μεταφορές ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει έναν γιγαντιαίο μηχανισμό ηλεκτρονικού φακελώματος.

Για «εργαλείο διευκόλυνσης του τουρισμού» έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς. Αντίστοιχα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Γκαρά, δείχνοντας την ...καλή διάθεση του κόμματός της να βοηθήσει την κυβέρνηση στο να προωθηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του κεφαλαίου, ανέφερε ότι «είμαστε εδώ συλλογικά να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία». Ηταν δε τέτοια η αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του δεύτερου Μ. Κατσής αναγνώρισε στην κυβέρνηση «στροφή σε μια προσπάθεια και σε μια νοοτροπία σεβασμού και όχι υποβάθμισης του θέματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων», κάτι που απέδωσε «στις αλλεπάλληλες υποθέσεις που έχουμε αναδείξει ως αξιωματική αντιπολίτευση». Ανταποδίδοντας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης αναγνώρισε το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την «ψηφιακή ανάπτυξη» και πρόσθεσε ότι «χτίζεις πάνω σε ό,τι καλό έχεις και το κάνεις θαρραλέα». Η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν για το ποιος είχε πρώτος την ιδέα για το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Η Ελ. Λύση καταψήφισε, προβάλλοντας διάφορες σκοταδιστικές θεωρίες για τον εμβολιασμό, ενώ κατέθεσε και αίτημα αντισυνταγματικότητας, το οποίο απορρίφθηκε. Καταψήφισε και το ΜέΡΑ25, που βγήκε μεν να υπερασπιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς όμως να αποκλείει τη δράση των επιχειρηματιών.

Αλλοθι για την ενίσχυση της εγκληματικής πολιτικής

Ο Γ. Λαμπρούλης ανέφερε ότι το πιστοποιητικό θα αξιοποιηθεί και ως πρόσχημα αφενός μεν για να μη θωρακιστούν τα δημόσια συστήματα Υγείας, τα οποία δοκιμάστηκαν παντού, και στη χώρα μας, αφετέρου δε στη μη τήρηση αντίστοιχα των υγειονομικών πρωτοκόλλων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α.

Κατήγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την πανδημία για να περάσει νέες αντιδραστικές αλλαγές στην Υγεία, όπως τις παρουσίασε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «προβάλλει ως λύση την ίδια αιτία που προκάλεσε τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας και είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, με τραγικά αποτελέσματα για τον λαό, όπως είδαμε στη διάρκεια της πανδημίας».

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι όσο κι αν προσπαθεί να θέσει διαχωριστικές γραμμές υποστηρίζει κατά γράμμα τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ για λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας με την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς - πελάτες και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέδειξε την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι «ήδη έχουν καταγραφεί μια σειρά εμπορικές συμφωνίες εκμετάλλευσης τέτοιων προσωπικών δεδομένων», με πιο χαρακτηριστική αυτή που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ με την «Palantir», συμφωνία που χρηματοδοτείται από τη CIA και έχει συμβόλαια δισεκατομμυρίων με το αμερικανικό Πεντάγωνο. Επιπλέον, το πιστοποιητικό μπορεί να αποτελέσει «πεδίο εκδήλωσης ευρύτερων γεωστρατηγικών ανταγωνισμών, για το ποια εμβόλια θα συμπεριληφθούν σε αυτό και ποια όχι, π.χ. τα κινεζικά εμβόλια και άλλα».

Σχολιάζοντας τα περί δισταγμού μερίδας του πληθυσμού να εμβολιαστεί, που ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι αυτή που άφησε χώρο και καλλιέργησε τον ανορθολογισμό, «με τις κραυγαλέες κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας. Τη λογική που εναποθέτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη και όχι στη φροντίδα του κράτους». Πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, διαλύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία και είχε την ευθύνη του εμβολιασμού, με αποτέλεσμα τις τελευταίες δεκαετίες να καταγράφεται επανεμφάνιση μιας σειράς ξεχασμένων ασθενειών.

Και ανέδειξε ότι το ΚΚΕ δεν είναι απέναντι στην τεχνολογία αλλά από τη στιγμή που αυτή είναι «στα χέρια των καπιταλιστών, αυτό σημαίνει χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες, "ευελιξία" στην αγορά εργασίας και ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους. Ενώ αντίθετα θα έπρεπε να γίνει το εξής πολύ απλό, εφόσον αυξάνεται η παραγωγικότητα της εργασίας: Να δουλεύουν πολύ λιγότερο χρόνο οι εργαζόμενοι, να έχουν πολύ μεγαλύτερες αποδοχές και να ικανοποιούν περισσότερο τις ανάγκες τις οποίες έχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ