Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ
Πετάει στον δρόμο 90 συμβασιούχους από τους τομείς της καθαριότητας και της φύλαξης

Την ώρα που η διαχρονική, συνειδητή απαξίωση και εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) από όλες τις κυβερνήσεις έχει ως αποτέλεσμα τις τεράστιες ελλείψεις - κενά σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, βοηθητικό, στην καθαριότητα και φύλαξη), η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Ανατολικής Στερεάς δεν δέχεται να ανανεώσει τις συμβάσεις 90 συμβασιούχων εργαζομένων (ΣΟΧ) στο Κέντρο Υγείας και ΤΟΜΥ της Περιφέρειας.

Με επιστολή τους οι συμβασιούχοι αναδεικνύουν το πρόβλημά τους και τονίζουν πως χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας όλων των συμβασιούχων από όλες τις ειδικότητες και όλες τις μορφές απασχόλησης (Επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ) για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: «H ΥΠΕ δεν δέχεται να τις ανανεώσει, πράγμα που θα έπρεπε να κάνει, όπως έκαναν όλες οι ΥΠΕ στη χώρα. Εξαιτίας του Προεδρικού Διατάγματος που δίνει τη δυνατότητα σε φορείς εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας να παρατείνει τις συμβάσεις των υπαλλήλων του που απασχολούνται με συμβάσεις στην καθαριότητα και στη φύλαξη μέχρι 31/12/2021. Αντίθετα επιλέγει να οδηγήσει στην ανεργία τους 90 εργαζόμενους συμβασιούχους ΣΟΧ υπαλλήλους της σε φύλαξη και καθαριότητα των Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ. Εδώ και ενάμιση χρόνο, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, είμαστε οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέραμε πάρα πολλά στο σύστημα Υγείας σε μία πολύ δύσκολη υγειονομική συγκυρία για τη χώρα, διακινδυνεύσαμε τις ζωές μας, τις ζωές των οικογενειών μας, για ελάχιστα χρήματα, από αγάπη, ενδιαφέρον και καθήκον για τη δουλειά μας. Μετά από αυτήν την προσπάθεια που κάναμε και τους κινδύνους που αντιμετωπίσαμε, η 5 ΥΠΕ αφήνει τις συμβάσεις μας να λήξουν, αδιαφορώντας για το πώς θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Παλεύουμε, προσπαθούμε και διεκδικούμε τη δουλειά μας, θεωρούμε πως η λήξη των συμβάσεών μας δεν είναι δίκαιη, ζητάμε παράταση 6 μήνες. Κάνουμε έκκληση ανθρωπιάς, ζητάμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας».

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό έχουν γίνει κινητοποιήσεις των σωματείων των υγειονομικών, ενώ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης έχει καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, ζητώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, χωρίς όμως να υπάρχει ικανοποιητική απάντηση μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ