Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Ενταφιάζονται το 8ωρο, οι ΣΣΕ και η συνδικαλιστική δράση

«Ενταφιάζονται για τους εργαζόμενους το 8ωρο, οι ΣΣΕ, η συνδικαλιστική δράση. Με λίγα λόγια, προωθείτε δουλειά όπως και όποτε θέλει ο εργοδότης, εξασφαλίζοντας περισσότερα κέρδη για τις επιχειρήσεις και σμπαραλιάζοντας τη ζωή της λαϊκής οικογένειας», ανέφερε η Διαμάντω Μανωλάκου, τονίζοντας πως όσο και αν διαστρεβλώνει η κυβέρνηση τις έννοιες, το νομοσχέδιο έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων, όπως το έδειξαν με τη μεγάλη απεργία.

Η Δ. Μανωλάκου ανέφερε ότι καταρρίφθηκε και το επιχείρημα για την ...«καλή» επιχείρηση «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» που παρουσίαζε ως πρότυπο η κυβέρνηση και κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή των εργαζομένων που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης». «Συνεπώς, είναι ένα χοντροκομμένο ψέμα να παρουσιάζετε ως σύγχρονο αυτό το τερατούργημα, ως αίτημα της κοινωνίας, των συνδικάτων ή φορέων εργαζομένων», ανέφερε.

Επισήμανε ακόμα ότι «η αύξηση του χρόνου εργασίας και η παραπέρα υπονόμευση του σταθερού ημερήσιου χρόνου αποτελεί στρατηγική επιλογή του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Από το Μάη του 2005 είχε εγκριθεί στο Ευρωκοινοβούλιο με την έκθεση του Ισπανού σοσιαλδημοκράτη Σέρκας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και που τα επίμαχα άρθρα είχαν ψηφιστεί και από τη ΝΔ και με τον σημερινό υπουργό Εργασίας ως ευρωβουλευτή, και από την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τον Συνασπισμό της Αριστεράς τότε».

«Αυτές οι νέες αντεργατικές ανατροπές περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που αποτελεί τη γέφυρα της Ελλάδας των μνημονίων και με τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της με το πανευρωπαϊκό σούπερ μνημόνιο, που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης τη ΕΕ. Φυσικά οι πόροι του Ταμείου προέρχονται από τους λαούς και θα κατευθυνθούν στους μεγάλους ομίλους της λεγόμενης "πράσινης" και ψηφιακής ανάπτυξης, ενώ για κάθε εκταμίευση από το Ταμείο θα πρέπει να νομοθετούνται νέα αντεργατικά μέτρα για να διασφαλιστούν τα κέρδη των νέων επενδύσεων.

Ακριβώς αυτό το αντεργατικό προαπαιτούμενο απέφυγαν να αναδείξουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, που καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, γιατί την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης τη χαιρέτισαν όλοι, εκτός του ΚΚΕ», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ