Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΞΑΝΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Οι επαίσχυντες αποφάσεις θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων

Περιφρούρηση της απεργίας σήμερα από τις 5 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά. Στις 10 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση

Πειραιάς: Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρωτοδικείο
Πειραιάς: Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρωτοδικείο
«

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου»: Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουν τα ναυτεργατικά σωματεία, αντιδρώντας στη χτεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, που έβγαλε μια ακόμα απεργία τους παράνομη ικανοποιώντας ξανά εφοπλιστές και κυβέρνηση.

Απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή απεργία και πιο συγκεκριμένα στην περιφρούρηση της απεργίας, με ραντεβού στις 5 π.μ. στους καταπέλτες των πλοίων στον Πειραιά, όπως και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο λιμάνι.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα ναυτεργατικά σωματεία απαντούν στις νέες εκβιαστικές μεθοδεύσεις, τονίζοντας ότι αυτές «θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από τη μαζική - μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Οι εφοπλιστές στο να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου μαζί με τις κυβερνήσεις τους δεν διστάζουν να συνεχίζουν να επικαλούνται στα δικαστήρια τον ν.330/1976 για το προσωπικό ασφαλείας πλοίου και να γράφουν στα "παλιά τους τα παπούτσια" ακόμα και διεθνείς συμβάσεις όπως ο "Κώδικας Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων" (ISM), που είναι από το 1980, είναι υποχρεωτικός για όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες και καθορίζει τους υπεύθυνους στην ασφάλεια του πλοίου».

«Ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων είναι αγώνας για να έχουν και οι επόμενες γενιές, η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, να έχει δουλειά με δικαιώματα», τονίζουν μεταξύ άλλων. Ενώ εύχονται «καλή επιτυχία στους μαθητές, που γράφουν πανελλαδικές εξετάσεις» και ενημερώνουν ότι «θα υπάρχει μέριμνα για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα - Σαλαμίνα».

Δυναμική απάντηση από το πρωί χτες στη νέα πρόκληση

Στο μεταξύ, χτες, από νωρίς το πρωί ναυτεργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Πειραιά, την ώρα που εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εφοπλιστών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, καταγγέλλοντας τη νέα προσπάθεια δίωξης του δικαιώματος στην απεργία.

Μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ο Θ. Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε: «Τους απαντάμε όπως τους απαντήσαμε και στις 10 Ιούνη. Θα σπάσουν τα μούτρα τους. Η απεργία θα γίνει και θα υπάρχει καθολική, μαζική, μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών, των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθολική η συμμετοχή και στη χτεσινή, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας (2021-11-12 00:00:00.0)
Προσφυγή για να βγάλουν την απεργία «παράνομη» (2019-09-21 00:00:00.0)
Από το ξημέρωμα στους καταπέλτες (2010-02-10 00:00:00.0)
Να απομονωθούν οι υποταγμένοι (2008-12-10 00:00:00.0)
Καθολική απαίτηση η κλιμάκωση του αγώνα (2006-02-17 00:00:00.0)
Οφθαλμαπάτη οι απεργοί ναυτεργάτες! (2002-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ