Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθλιες μεθοδεύσεις και παρωδία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Αγωνιστική απάντηση από τον Σύλλογο Υπαλλήλων - φιάσκο με το «αδιάβλητο» της διαδικασίας

Γιγαντοπανό στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής
Γιγαντοπανό στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής
Με γιγαντοπανό στην είσοδο του κτιρίου επί της Συγγρού 80-88, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) «υποδέχθηκε» χτες τις εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που είχε προκηρύξει ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, όσο και το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΠΑ έχει καταγγείλει την απόφαση για ηλεκτρονική ψηφοφορία (για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια) και την άρνηση του περιφερειάρχη να την αποσύρει παρά τις αντίθετες αποφάσεις που έχουν πάρει ο ΣΥΠΑ, η Ομοσπονδία (ΟΣΥΠΑ) και η ΑΔΕΔΥ. Ακόμα έχει καταγγείλει τις εκφοβιστικές μεθοδεύσεις της Περιφέρειας που στόχο έχουν να αναγκάσει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία όπως και την άθλια μεθόδευσή της να εξακολουθεί να έχει αναρτημένους όλους τους υποψηφίους για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ενώ τα δύο από τα τρία ψηφοδέλτια, εκτός από αυτόν της ΔΑΚΕ, έχουν αποσύρει τους δικούς τους υποψηφίους.

Η φαρσοκωμωδία της δήθεν αδιάβλητης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αναδείχθηκε χτες, μέρα εφαρμογής της, σε όλο της το μεγαλείο καθώς, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΠΑ, «υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στους οποίους το Σύστημα ΖΕΥΣ δεν έστειλε ένα, αλλά περισσότερα μηνύματα για να ψηφίσουν, με διαφορετικά όμως στοιχεία σε κάθε μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα, δεν έλαβαν μόνο έναν "αριθμό καταχώρισης", που θεωρητικά αποτελεί τον "μοναδικό κωδικό εκλογέα" και προσδιορίζει κάθε υπάλληλο, αλλά περισσότερους! Και έτσι, ενώ σε κάθε υπάλληλο αποστέλλεται ένας μόνο σύνδεσμος για να συμμετάσχει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι συνάδελφοι αυτοί έλαβαν περισσότερους συνδέσμους και κατά τον τρόπο αυτό μπορούν να ψηφίσουν στην ηλεκτρονική κάλπη περισσότερες από μία φορές, για περισσότερους από έναν συναδέλφους!»

Ο Σύλλογος αναφέρει ενδεικτικά «ότι στον ίδιο εργαζόμενο πήγαν μηνύματα που αφορούν τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρισης 401 και 190, σε άλλον τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρισης 448 και 456, σε άλλον τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρισης 440 και 1573, σε άλλον τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρισης 1423 και 259, σε άλλον τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρισης 251 και 682 κ.λπ.».

Την ίδια στιγμή το αδιάβλητο σύστημα δεν έστειλε «το προβλεπόμενο "εξατομικευμένο ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο περιλαμβάνει την ακριβή διαδικτυακή διεύθυνση (URL), μέσω της οποίας ο εκλογέας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα σε όλα τα mailς και μάλιστα στην πρόεδρο του Συλλόγου, κ.λπ.! Σκοπιμότητα, παράλειψη ή λάθος; Το σίγουρο είναι ότι το ηλεκτρονικό σύστημα "μπάζει" και η περιφερειακή αρχή, η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού και η Εφορευτική Επιτροπή οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις».

Σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΑ κατήγγειλε ότι «αντιπεριφερειάρχες κ.ά. καλούν τους "πρόθυμους" διευθυντές και προϊσταμένους και τους μεταφέρουν ότι "επιθυμία" του περιφερειάρχη να είναι μεγάλη η συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, προκειμένου βέβαια να εκφραστεί η στήριξη στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ και των γνωστών χαμαιλεόντων».

Ο ΣΥΠΑ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη «σε όλους όσοι προσπαθούν να υποβιβάσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων σε ένα "κλικ" στον υπολογιστή. Η κοινωνία προχωρά μπροστά, τα δικαιώματα κερδίζονται μόνο με την ολόπλευρη - συνειδητή συλλογική συμμετοχή και αγωνιστική δράση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχειρεί να ορίσει Υπηρεσιακό Συμβούλιο μετά το φιάσκο των ηλεκτρονικών εκλογών (2021-07-06 00:00:00.0)
Αυθαίρετες μετακινήσεις καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων (2020-11-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει μηχανισμούς πίεσης για την προώθηση της αντιλαϊκής «αξιολόγησης» (2017-09-30 00:00:00.0)
Χρήσιμες πληροφορίες για τον ψηφοφόρο (2010-11-04 00:00:00.0)
Οδηγίες για τους εκλογικούς αντιπροσώπους (2009-10-04 00:00:00.0)
Οδηγίες για τους εκλογικούς αντιπροσώπους (2009-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ