Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αυθαίρετες μετακινήσεις καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων

Τις αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων, ανάμεσά τους και τριών εκλεγμένων μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Η περιφερειακή αρχή Αττικής, τονίζει ο ΣΥΠΑ, στόχο έχει «να τιμωρήσει όποιον υπάλληλο δεν είναι "yes-man" και λειτουργώντας με την επιστημονική του γνώση σέβεται την υπηρεσία του, τη δουλειά του, το δημόσιο συμφέρον και τους συναδέλφους του. Να προωθήσει σε θέσεις ευθύνης υπαλλήλους που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο που φτιάχτηκε με τις "ευλογίες" της, αλλά και όσους αποδέχονται να παίξουν το ρόλο του manager στις υπηρεσίες για να "χτίσουν καριέρα"».

Ο ΣΥΠΑ καταγγέλλει τις εξής τρεις αυθαίρετες μετακινήσεις: Από τη Διεύθυνση Μεταφορών Δυτικής Αττικής «του διευθυντή Πληροφορικής σε "άσχετη" Διεύθυνση και σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα (για να) γλιτώσουν από ένα συνδικαλιστικό στέλεχος, που στέκεται χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή, που διακρίνεται για το ήθος του και την υποδειγματική του στάση και λειτουργία ως διευθυντής.

Του διευθυντή Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Νότιου Τομέα, που "ενοχλεί" επειδή απαιτεί να δίνονται υπηρεσιακά αυτοκίνητα και τα απαραίτητα μέσα στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας της υπηρεσίας του και γι' αυτό πρωτοστάτησε και στην προκήρυξη της "αποχής" τους από την εξωτερική εργασία.

Του μέλους του ΔΣ και ταυτόχρονα μέλους της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα, στη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών, γιατί ενοχλήθηκε από την απαίτηση του συναδέλφου να εργαστεί εξ αποστάσεως, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποχρεωτική "απομόνωση" του παιδιού του και να προφυλάξει τους υπόλοιπους εργαζόμενους από την τυχόν διασπορά του κορονοϊού».

Ο ΣΥΠΑ καλώντας στη σημερινή απεργία απαιτεί να πάρουν πίσω τις αυθαίρετες μετακινήσεις, να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και οι τιμωρητικές διαδικασίες «των υπαλλήλων που δεν σας χειροκροτούν».

Το σοβαρό αυτό θέμα ανέδειξαν στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ζητώντας να ενταχθεί στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα προς συζήτηση. Το αίτημα απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την περιφερειακή αρχή και τους ...συνοδοιπόρους της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ