Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020
Η απεργία στις Μεταφορές

Οσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, δεν θα κινηθούν ηλεκτρικός και μετρό καθώς απεργούν Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ. Στάση εργασίας θα γίνει στο τραμ (6 μ.μ. έως λήξη βάρδιας). Η Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταφορών Ελλάδας έβγαλε απόφαση συμμετοχής στη σημερινή απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, με την οποία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στις Μεταφορές (αστικές συγκοινωνίες, ΚΤΕΛ, οδηγοί φορτηγών, ταξί κ.ά.).

Επίσης, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζόμενους σε λεωφορεία και τρόλεϊ να συμμετάσχουν στην απεργία, με βάση τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων της Αττικής.

Απεργία πραγματοποιείται σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων με αποφάσεις των σωματείων «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΜΕΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΝΗΗΕΝ, Πανελλήνιας Ενωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ). Επίσης, οι Ενώσεις Πλοιάρχων, Μηχανικών ΜΕΚ, Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων, Φροντιστών, Πρακτικών Πλοιάρχων και Κυβερνητών, Προσωπικού Τροφοδοσίας, Ναυτών Μότορσιπς, Πετρελαιοκίνητων και Οχηματαγωγών (φέρι μποτ) Μικρών Αποστάσεων, η ΠΕΝΕΝ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών.

Στο μεταξύ, στο φόντο της επίθεσης γνωστών επιτελείων του συστήματος συνολικά στη σημερινή απεργία και ειδικά στις Μεταφορές, κρίθηκε παράνομη και ανεστάλη η απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ