Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020
Με αποφασιστικότητα στους καταπέλτες απαντάμε στην αντεργατική επίθεση

Γιώργος ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ενωσης Μαγείρων ΕΝ (ΠΕΕΜΑΓΕΝ)

Με αφορμή και την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού, φάνηκε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας ήταν και είναι οι απαιτήσεις των εφοπλιστών, οι οποίοι άμεσα απαίτησαν οικονομικές ενισχύσεις και μια σειρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των συνθέσεων, των δρομολογίων, η αναστολή συμβάσεων, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους ναυτεργάτες.

Αυτά ήρθαν να προστεθούν στα χρονίζοντα προβλήματα των ναυτεργατών, με μεγαλύτερο αυτό της ανεργίας. Οπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα οι συνθήκες εργασίας και ιδιαιτέρα στο κομμάτι της ακτοπλοΐας, κάθε ναυτεργάτης δεν μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες του.

Ακόμα και το πενιχρό επίδομα των 534 ευρώ σε όσους ναυτεργάτες βρίσκονται σε κατάσταση αναστολής, δεν έχει δοθεί από τον Μάη μέχρι σήμερα.

Ιστορικής σημασίας είναι η ψήφιση του νόμου 4714/2020, που καταργεί την κλαδική ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των εφοπλιστών. Ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζει νόμο - έκτρωμα, για να καταργήσει το 8ωρο και να βάλει ταφόπλακα στη συνδικαλιστική δράση.

Για όλα αυτά καλέσαμε τους ναυτεργάτες με αποφασιστικότητα να σταθούν στους καταπέλτες των πλοίων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη, διατρανώνοντας την απόφαση να υπερασπιστούμε το θεμελιώδες δικαίωμα της δουλειάς με δικαιώματα. Εχουμε φωνή, οι κοινωνικές ανάγκες προηγούνται! Η Υγεία δεν παζαρεύεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ