Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μαθητικά ραντεβού δίνουν «τρόπο»... στην οργή

Αγρίνιο
Αγρίνιο
Για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ έγιναν σε δεκάδες γειτονιές και πόλεις της Μακεδονίας κ.α., με τους μαθητές να δηλώνουν ότι μπορούν να δώσουν «τρόπο» στην οργή και να παλέψουν οργανωμένα για μια κοινωνία που θα δώσει ανάσα στη ζωή, στα όνειρα και στις ανάγκες των μαθητών!

Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 17 Ιούνη το Μαθητικό Φεστιβάλ έκανε στάση στο Γεντί Κουλέ, με ένα escape room ενάντια στα ναρκωτικά, καλλιτεχνικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο και συναυλία.

Την ίδια μέρα οι μαθητές έδωσαν ραντεβού και στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς, όπου το ενδιαφέρον κέντρισαν το τουρνουά σκάκι και το workshop στη γωνιά των ΕΠΑΛ με τη γλώσσα προγραμματισμού Python. Με πανό που έφτιαξαν, αλλά και με την έκθεση που επιμελήθηκαν, οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία σε ροκ ρυθμούς.

Την Παρασκευή 18 Ιούνη έγινε Μαθητικό Φεστιβάλ στην Κατερίνη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαγωνισμό graffiti ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό, ομιλία για το σχολείο που έχουμε ανάγκη στο σήμερα από τον Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, μαθητή στέλεχος της ΚΝΕ, και συναυλίες metal και hip hop.

Την ίδια μέρα ανάλογο ραντεβού δόθηκε και στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών, που έστειλε μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, ενώ το ενδιαφέρον κέντρισε το escape room για το σχολείο που έχουμε ανάγκη.

Εύοσμος
Εύοσμος
Την Παρασκευή οι μαθητές συγκεντρώθηκαν και στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Εκεί υπήρχε χώρος για skate και bmx, όπου οι μαθητές ανέδειξαν το ταλέντο τους και διεκδίκησαν μόνιμο ειδικό χώρο στην πόλη, μαζεύοντας και υπογραφές στήριξης του αιτήματός τους. Επίσης παρουσιάστηκαν έκθεση για τους φετινούς αγώνες των μαθητών, έκθεση με σκίτσα μαθητών για το περιβάλλον κ.ά.

Το Σάββατο 19 Ιούνη στάση έγινε και στο Αγρίνιο. Μαθητές και μικροί φίλοι της ΚΝΕ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να κάνουν graffiti, ενώ με πανό που έβαλαν στον χώρο έστειλαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.

Την Κυριακή 20 Ιούνη, Μαθητικό Φεστιβάλ έγινε και στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Μαθητές από την περιοχή με όμορφες ζωγραφιές και πανό έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το escape room με θέμα το περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ