Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μεγάλο νεανικό αντάμωμα τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στα Χανιά
Στα Χανιά
Τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, με κεντρικό σύνθημα «Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!», κορυφώνονται σε όλη τη την Ελλάδα.

Με περιεχόμενο γύρω από τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών, επίκαιρα ζητήματα, την ανάδειξη της ανατρεπτικής πρότασης του ΚΚΕ, και με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που αποτελεί ανάσα δημιουργίας και ψυχαγωγίας, οι εκδηλώσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξεχώρισαν για τη μαζική συμμετοχή, δείγμα και των αγωνιστικών δεσμών που έχει διαμορφώσει η Οργάνωση με φοιτητές και φοιτήτριες μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων έγινε το Φεστιβάλ στη Λάρισα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την κεντρική ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Στη συνέχεια οι Pisum Sativum τραγούδησαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, αλλά και αντάρτικα, ανεβάζοντας την αγωνιστική διάθεση. Στη σκηνή τούς διαδέχτηκαν ο Στέλιος Καραβίδας, ο Smakos, η Κωνσταντίνα Κατσογιάννη και ο Αλέξανδρος Μπαρμπούτης. Αντίστοιχο Φοιτητικό Φεστιβάλ έγινε και στον Βόλο.

Τα Φοιτητικά Φεστιβάλ πέρασαν και από την Κρήτη. Το Σάββατο στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, έγινε συζήτηση με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός - Πράσινη ανάπτυξη», με ομιλητή τον Ανδρέα Ανδρονικάκη, υποψήφιο διδάκτορα και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ. Παρουσιάστηκε ομαδική εργασία και ακολούθησε πλούσια συζήτηση με θέμα «Αγώνας για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα». Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλία από τον Χρήστο Θηβαίο και από τα συγκροτήματα Planet None, Meridian Blank και Hemingways.

Στη Λάρισα
Στη Λάρισα
Στο Ηράκλειο, την Κυριακή, επίκαιρα ζητήματα αναδείχθηκαν μέσα από τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τις εξελίξεις στην έρευνα και στην επιστήμη, το αντεργατικό νομοσχέδιο και ζητήματα Υγείας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τζόνι Γκιολίκου, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Το μουσικό πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλία του Χρήστου Θηβαίου, αφιέρωμα στην Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων και ρεμπέτικο - έντεχνο τραγούδι από τοπικά συγκροτήματα.

Επόμενο ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Στις 25 - 26 Ιούνη είναι το επόμενο μεγάλο φοιτητικό ραντεβού, στη Θεσσαλονίκη, στο Φεστιβάλ που θα γίνει στη Νέα Παραλία, στο ύψος του δημαρχείου.

Ολες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκινούν στις 20.00.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 25/6:

- 20.00: Workshop των Τομεακών Οργανώσεων Φιλοσοφικής, ΠΑΜΑΚ, ΝΟΠΕ με θέμα «Ο ρόλος του πανεπιστημίου στην αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας: Το παράδειγμα των ανθρωπιστικών σχολών».

- 20.00: Επίδειξη judo.

- 21.00: Εκδήλωση με τίτλο «Η Υγεία στον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα», με βάση την ομώνυμη μπροσούρα της Τομεακής Οργάνωσης Υγείας της ΚΝΕ και ομιλητές τον Ηλία Κονδύλη, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, και τον Δημήτρη Ταξίδη, Γραμματέα της ΤΟ Υγείας της ΚΝΕ.

- 22.00: Συναυλίες με τους ADAMO, «Φυγή», Friendzone και «Βουκολική Διαταραχή».

Σάββατο 26/6:

- 20.00: Workshop των Τομεακών Οργανώσεων Πολυτεχνείου, Σχολής Θετικών Επιστημών, ΔΙΠΑΕ, με θέμα «Επιστήμη και έρευνα στο αστικό πανεπιστήμιο: Υπάρχει διαφορετικός δρόμος;».

- 20.00: Επίδειξη σύγχρονου χορού.

- 21.00: Εκδήλωση με θέμα «Ζωή ελεύθερη και ολόκληρη, όχι με δόσεις! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!».

- 22.00: Μουσικό αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία.

- 22.30: Συναυλίες με τους Blue Sicks Tease, «Πέλαγος» και BAiLDSA.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε μεγάλες πόλεις τις επόμενες μέρες (2022-06-24 00:00:00.0)
Μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού της ΚΝΕ σήμερα και αύριο (2021-07-02 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ (2021-06-26 00:00:00.0)
Workshop στο Φοιτητικό Στέκι στο Πάρκο Τρίτση (2020-07-31 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ (2019-12-17 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2014-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ