Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις προετοιμασίας του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ

Εκδηλώσεις προετοιμασίας του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ οργανώνει τις μέρες αυτές η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ, ενώ με μαζικές εξορμήσεις στα νησιά προπαγανδίζουν το Διήμερο όλες οι Οργανώσεις του Αιγαίου.

Το φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, με σύνθημα: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!», θα ταξιδέψει στη Λέσβο στις 9, 10 και 11 Ιούλη και η κατασκήνωσή του θα γίνει στο Αλσος Τσαμάκια, στη Μυτιλήνη. Η τοπική Οργάνωση της ΚΝΕ έχει «στολίσει» τα γραφεία του Κόμματος στην πόλη με ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα και την αφίσα του Διημέρου κι επίσης έχει στήσει spot στην πλατεία Σαπφούς, όπου τις περασμένες μέρες οργάνωσε εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων, ως μικρά... spoilers μπροστά στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο.

Το απόγευμα της Παρασκευής στο spot της πλατείας έγινε συζήτηση για τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό της ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ για τον πόλεμο, την προσφυγιά και το ρατσισμό, ο οποίος είναι σε εξέλιξη (δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται μέχρι τις 30 Ιούνη), ενώ η βράβευση θα γίνει την πρώτη μέρα του Διημέρου στην κατασκήνωση στο Αλσος Τσαμάκια.

Αντίστοιχα το Σάββατο οργανώθηκαν δράσεις αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό και όλους τους λαούς που δοκιμάζονται από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και σχετική συζήτηση με θέμα «Η έκφραση της πραγματικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Οπου υπάρχουν στρατόπεδα - φυλακές είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι», όπου μίλησε η Δήμητρα Νιαβή, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ. Δεκάδες νέοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ και δομές καθώς και πρόσφυγες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη μετάφραση στα Αγγλικά από διερμηνέα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι δεκάδες πρόσφυγες που ήταν στην πλατεία.


Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γράψουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης σε μια όμορφη κατασκευή που επιμελήθηκαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ με τίτλο: «Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό». Ταυτόχρονα, δεκάδες προσφυγόπουλα γέμισαν την πλατεία με τις παιδικές φωνές τους, χορό και παιχνίδια, ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν τα παιδιά ζωγράφισαν το «δικό τους μήνυμα» για την ειρήνη, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Η βραδιά έκλεισε με τους ρυθμούς της μουσικής των RAD, μιας ομάδας προσφύγων που δημιουργήθηκε στη Μόρια το 2015. Με τους αφρικάνικους ήχους, αλλά και τραγούδια από πολλές χώρες, οι RAD ξεσήκωσαν τους νέους και τις νέες που βρέθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, ενώ η χορευτική τους ομάδα έκανε παρουσίαση χορών από χώρες της Αφρικής, το Αφγανιστάν και αλλού.

Οι ίδιοι ευχαρίστησαν την ΚΝΕ για το βήμα που τους έδωσε και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις εκδηλώσεις του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου όπου θα συμμετάσχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ