Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κριθεί στους χώρους δουλειάς

Περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

«Δυναμώνουμε τα Συνδικάτα μας!Το δικό μας ισχυρό όπλο απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση.Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!»: Με το μήνυμα αυτό απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Μετά τις πρόσφατες ιδιαίτερα επιτυχημένες απεργιακές μάχες και κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοθέτημα, το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του δίνουν συνέχεια στη δράση τους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως ο αγώνας συνεχίζεται σε κάθε χώρο δουλειάς. Με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, με την αφίσα και το τρικάκι, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν θέση στις γραμμές των σωματείων, να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα.

«Οι τελευταίες απεργιακές μάχες και κινητοποιήσεις ήταν πραγματική ανάσα αισιοδοξίας, αγώνα και μάχης για την εργατική τάξη της Πάτρας. Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, άνεργοι μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους τους πλημμύρισαν τους δρόμους της Πάτρας στις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο και χαιρετίζει ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους «που έκαναν για πρώτη φορά ένα μεγάλο βήμα, που συμμετείχαν πρώτη φορά στον αγώνα μαζί με άλλους συναδέλφους τους, που έκαναν την πρώτη τους απεργία».

Οπως υπογραμμίζει, χιλιάδες εργαζόμενοι «απέδειξαν με τη στάση τους και τον αγώνα τους ότι το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις ανατροπές του αιώνα στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων και ότι θα δοθεί καθημερινή σκληρή μάχη για να κουρελιάζεται σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο».

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας παντού! Ολα θα κριθούν μέσα στους χώρους δουλειάς.Το νομοσχέδιο έκτρωμα μπορεί να μείνει στα χαρτιά. Η ιστορία είναι γεμάτη από αντεργατικούς νόμους που αχρήστευσε η ίδια η πάλη των εργαζομένων», τονίζει το Εργατικό Κέντρο. Στην κατεύθυνση αυτή, ξεκαθαρίζει πως εργαζόμενοι και σωματεία δεν πρέπει να χάσουν ούτε λεπτό: «Δυναμώνουμε, μαζικοποιούμε τα συνδικάτα μας, το δικό μας όπλο απέναντι σε αφεντικά και κυβερνήσεις. Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης!».

Καλεί όλα τα συνδικάτα να μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο, εργοτάξιο και επιχείρηση. «Να μη μείνει κανένας χώρος που δεν θα φτάνει το αγωνιστικό μήνυμα των συνδικάτων, να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές σε μεγάλες επιχειρήσεις, πυρήνες, εστίες αντίστασης και διεκδίκησης για όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη. Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι τον 21ο αιώνα», είναι το μήνυμα που στέλνει με την καθημερινή του δραστηριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ