Τρίτη 29 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ
Φινάλε σε μια 21χρονη πορεία τίτλων

Μετά τον Βασίλη Σπανούλη ένα ακόμα σπουδαίο όνομα του ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Ζήσης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 38 ετών. Διένυσε μια πορεία 21 ετών στο μπάσκετ, αγωνιζόμενος σε αρκετές ομάδες και κατακτώντας πολλούς εγχώριους και διεθνείς τίτλους.

Ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ, από όπου μεταπήδησε στην αγαπημένη του ΑΕΚ (1 πρωτάθλημα Ελλάδας, 2 Κύπελλα) και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε μια σειρά από ξένες ομάδες: Στις ιταλικές Μπένετον (1 πρωτάθλημα Ιταλίας, 1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ) και Σιένα (3 πρωταθλήματα Ιταλίας, 3 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ), στις ισπανικές Μάλαγα και Μπιλμπάο, στις ρωσικές ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1 Ευρωλίγκα, 2 πρωταθλήματα Ρωσίας, 1 VTB League) και Ούνιξ Καζάν (1 Eurocup, 2 πρωταθλήματα Ρωσίας), στην τουρκική Φενερμπαχτσέ και στη γερμανική Μπάμπεργκ (2 πρωταθλήματα Γερμανίας, 2 Κύπελλα). Στα μέσα της σεζόν 2019 - 2020 επέστρεψε στην ΑΕΚ, όπως πάντα ήθελε, για να κλείσει την καριέρα του.

Σπουδαία ήταν η πορεία του και με τις Εθνικές ομάδες όλων των επιπέδων, όπου κέρδισε αρκετούς τίτλους, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στα Eurobasket του 2005 και του 2009 αντίστοιχα, και το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ του 2006.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ