Τρίτη 29 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Ικανοποίηση και αισιοδοξία από τον Λευτέρη Πετρούνια

Μετά τη σπουδαία επιτυχία στην Ντόχα, όπου εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα ενόψει της νέας πρόκλησης, ο πρωταθλητής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε σαφώς ικανοποιημένος στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως στον τελευταίο αγώνα της σειράς του Παγκόσμιου Κυπέλλου που λειτούργησε ως προ-Ολυμπιακό τουρνουά ο χρυσός Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αποσπώντας την πολυπόθητη υψηλή βαθμολογία που τον έστειλε στο Τόκιο.

Συγκεκριμένα, το άψογο πρόγραμμά του συγκέντρωσε 15.500 βαθμούς, κάτι που αποδείχθηκε υπεραρκετό (χρειαζόταν 15.343 β. για την πρόκριση) για να τον ανεβάσει στην πρώτη θέση της γενικής προολυμπιακής κατάταξης και να του δώσει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη, που κατέκτησε στο Ρίο, στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Παράλληλα για τον ίδιο τον αθλητή η επιτυχία στην Ντόχα αποτελεί το επιστέγασμα μιας σπουδαίας πορείας που πραγματοποίησε μετά την πολύμηνη αποχή από την αγωνιστική δράση (Νοέμβρης 2019 - Απρίλης 2020) λόγω επέμβασης στον ώμο, όπου με συνεχόμενες επιτυχίες κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος στη γενική κατάταξη από τον βασικό του αντίπαλο, Κινέζο Λιου Γιανγκ, που προπορευόταν και εντέλει - στο φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου - να τον προσπεράσει, παίρνοντας την πρόκριση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφερόμενος στην πορεία του μετά τον τραυματισμό κατά την άφιξή του στην Ελλάδα έκανε λόγο για «μια πρόκριση που ήρθε μετά από κατάθεση ψυχής» χαρακτηρίζοντας την επίτευξη της πρόκρισης ακόμα πιο δύσκολη και από τον στόχο ενός μεταλλίου στο Τόκιο, εξηγώντας πως αυτά που απαιτούσε από τον ίδιο ο στόχος της πρόκρισης, σε πρακτικό επίπεδο (π.χ. βαθμολογικά), αλλά και σε ψυχολογία και πίεση ήταν ισάξια όσων χρειάζεται η πρωτιά στους Ολυμπιακούς. Οσο για την τελευταία ο ίδιος ο αθλητής εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προσπάθειά του ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσει και μετά τους Ολυμπιακούς.

Μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια επέστρεψε από την Ντόχα ο Αντώνης Τανταλίδης έχοντας και αυτός στις ...βαλίτσες του τη σημαντική επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στις ασκήσεις εδάφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ