Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποπτες αυθαιρεσίες

Στις αυθαιρεσίες του δημάρχου Αθηναίων αναφέρονται οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης και Μήτσος Κωστόπουλος, με Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ΥΠΕΧΩΔΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Αγνοώντας το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας αυθαίρετα ο δήμαρχος Αθηναίων έστησε το λεγόμενο εβραϊκό μνημείο στην Πλατεία Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων στο Θησείο, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Πρόκειται για ένα μόρφωμα, το οποίο κακοποιεί βάναυσα τη θέα προς την Ακρόπολη: "κόβει" τη θέα προς τον Παρθενώνα στη μέση, αφού το μνημείο είναι ψηλό και τοποθετημένο πάνω σε μια τσιμεντένια πλάκα».

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες μιας και δεν παίρνει κανένα μέτρο παρόλο που αυτή η πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου παραβιάζει σαφώς την υφιστάμενη νομοθεσία περί προστασίας των αρχαιολογικών χώρων. Το ΚΑΣ εξάλλου ζητά την απομάκρυνση της κατασκευής».

«Ανάλογη είναι η στάση της κυβέρνησης και στην περίπτωση μιας εντοιχισμένης πλάκας αφιερωμένης στο Γρίβα Διγενή, η οποία δεσπόζει σε προστατευόμενο χώρο στο λόφο της Αγίας Μαρίνας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Και στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο, παρόλο που το ΚΑΣ ζητά την απομάκρυνση και της πλάκας».

«Αυτή η ολιγωρία της κυβέρνησης να επέμβει σε ενέργειες που συνιστούν κατάφωρες παραβιάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, αλλά και στρεβλώνουν τέτοιους σημαντικούς χώρους, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης προκαλεί ερωτηματικά. Διερωτάται κανείς μήπως αυτή η στάση ανοχής απέναντι στις αυθαιρεσίες του κ. δημάρχου συνδέεται με τα πολιτικά παιχνίδια που κάνει η κυβέρνηση με το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου, στην προοπτική των επικείμενων βουλευτικών εκλογών».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν: «Ποια μέτρα και πότε πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου: να διερευνηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών που κρατούν στάση ανοχής απέναντι στις αυθαιρεσίες του δημάρχου Αθηναίων, που κωλυσιεργούν και δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δημιουργούνται; Να κινηθούν οι διαδικασίες και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση απομάκρυνση των δύο "μνημείων" από τον προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ακυρωθεί η εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στο Νημποριό και στην ευρύτερη περιοχή των Στύρων(2021-12-01 00:00:00.0)
Απροστάτευτο το παλιό Μουσείο(2012-12-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-04-22 00:00:00.0)
Δηλώνει άγνοια για την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων(2000-01-22 00:00:00.0)
"Συμπόσιο" με φόντο αρχαία ερείπια(1999-02-28 00:00:00.0)
Πλάκα πολυαγαπημένη(1996-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ